Almanya'da 'Türkiye NATO'dan çıkarılsın' sesleri

Hükümet üyeleri sık sık Türkiye'nin NATO üyeliğine dikkat çekerken, ittifakın en büyük güçlerinden Almanya'da kimi medya organları Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istedi.

Almanya'da 'Türkiye NATO'dan çıkarılsın' sesleri

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e yönelik düzenlediği operasyon Alman medyasında tartışılmaya devam ediliyor.

Alman Stuttgarter Zeitung gazetesi, operasyonla ilgili Türkiye’ye gerektiği tepkinin verilmediğini iddia ederek, “Erdoğan’ın anlayabileceği tek dil Türkiyesiz NATO olabilir” dedi.

Deutsche Welle Türkçe‘nin aktardığına göre Stuttgarter Zeitung gazetesinin Afrin operasyonunu konu alan yorumunda şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ay önce emrini verdiği ‘Zeytin Dalı’ harekâtı devletler hukukunun ihlali anlamına geldiği gibi, NATO’nun bir değerler topluluğu olduğunu dillerinden düşürmeyenlerin suratına indirilmiş bir tokattır da. Batılı ittifakın liderleri ne bir NATO üyesinin bir başka ülkeye girmesini kınadılar, ne de silah arkadaşlarına Suriye harekâtı nedeniyle yaptırım uygulamayı düşündüler. Oysa NATO’nun sesini yükseltmesi ve sadece ‘Reis’lerine itaat eden 600 bin askeriyle birlikte Erdoğan’ın ittifaktan atılmasını tartışması gerekirdi. Erdoğan’ın anlayabileceği tek dil Türkiyesiz NATO olabilir.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/09/son-dakika-cavusoglu-abd-ile-menbic-konusunda-mutabik-kaldik/