Almanya Çavuşoğlu'nun konuşmasını iptal etti

Almanya 29 Mayıs'ta yapılacak Solingen katliamını anma töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşma yapması için verilen kararı iptal etti.

Almanya Çavuşoğlu'nun konuşmasını iptal etti

29 Mayıs’ta yapılacak Solingen katliamını anma töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşma yapması için verilen karar Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi tarafından geri alındı.

Solingen saldırısının 25’inci yıldönümü dolayısıyla 29 Mayıs’ta Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyalet parlamentosunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılacağı bir anma töreninin düzenlenmeyeceği belirtildi. KRV eyalet parlamentosu İhtiyarlar Heyeti’nin bu yöndeki uzlaşmasının Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller parti grupları tarafından da onaylandığı bildirildi.

Düsseldorf kentindeki eyalet parlamentosunun Sosyal Demokrat ve Yeşiller milletvekillerinin Çavuşoğlu’nun parlamentoda konuşma yapmaması için Cuma günü görüştükleri ve mutabık kaldıkları belirtildi.

Kölner Stadt Anzeiger gazetesinde yer alan habere göre bu etkinlik yerine Eyalet hükümeti tarafından başbakanlık ya da başka bir mekanda yapılması düşünülen bir anma yapılacak.

Federal Dışişleri Bakanı Heiko Maas da daha önce yaptığı açıklamada Çavuşoğlu’nun yapacağı konuşmanın yabancı hükümet temsilcilerinin Almanya’da seçim propagandası yapma yasağı kapsamında değerlendirilmeyeceğini açıklamıştı.