AliBaba’nın kurucusuna göre Bitcoin balon, blockchain teknolojisi değil

AliBaba’nın kurucusuna göre Bitcoin balon, blockchain teknolojisi değil

AliBaba’nın kurucusuna göre Bitcoin balon, blockchain teknolojisi değil

Çinli e-ticaret şirketi olan AliBaba’nın kurucusu Jack Ma, Çin’in Tiençin kentinde düzenlenen 2. Dünya Zeka (yapay) Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, blockchain teknolojisinin bir balon olmadığını ama bitcoin’in bir balon olduğunu söyledi.

Blockchain teknolojisi üzerinde yıllardır çalıştığını belirten Ma, içinde bulunduğumuz büyük veri döneminde, blockchain teknolojisinin, yönetim, kurumlar ve bireyler dâhil toplumun her kademesinde, veri gizliliği ve güvenliği alanında yaşanan bütün sorunları ortadan kaldırabileceğine inanıyor. E-ticaret ekosistemi içerisinde güvenliğin en önemli konu olduğunu vurgulayan Ma, blockchain teknolojisine şu aşamada gösterilen ilginin çoğunlukla onu bir “altın madeni” olarak gören spekülatif yatırımcılardan kaynaklandığını ve bunun endişe verici olduğunu belirtti.

2017 Aralık ayında yaşanan bitcoinin rekor üstüne rekor kırdığı dönemde bile bitcoine ihtiyatlı yaklaşan Ma o dönem CNBC’ye verdiği bir demeçte, bitcoin başarılı olsa bile finansal ve ticaret sistemlerimizin tamamen değişmesi gerektiğini ve toplumun buna daha hazır olmadığını belirtmişti. Blockchain teknolojisini araştıran bir ekipleri olduğunu da anlatan Ma, ancak bitcoin ile ilgilenmek istemediğini, dikkatini ve zamanını AliPay, Euro ve Dolar üzerinde yoğunlaştırmak istediğini anlatmıştı.