Ali Koç'tan TL zorunluluğuna ilişkin açıklama: Türk futboluna faydası olmaz

Koç Holding'in sahibi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yeni alınan döviz kararıyla Türk Lirası zorunluluğu getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan TL zorunluluğuna ilişkin açıklama: Türk futboluna faydası olmaz

Koç Holding’in sahibi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yeni alınan döviz kararıyla Türk Lirası zorunluluğu getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Koç “Türk futbolunun kalitesini artıracak veya öz kaynağından sporcu yetiştirilmesine vesile olacak bir şey değil. Tamamen ekonomik bir karar.” dedi.

Ülker Stadı’nda yapılan “Fenerbahçe Efsanesi Stadyum ve Müze Turu” sırasında konuşan Ali Koç, döviz kararına ilişkin olarak “İlk okuyuşta ‘Türkiye’de yerleşik’ dendiği zaman Türk futbolcuları kapsıyor, yabancı futbolcuları kapsamıyor” ifadelerinde bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koç TL zorunluluğu hakkında “Türk futbolunu etkileyeceği birçok unsur var. Bu, Türk futbolunun kalitesini artıracak veya öz kaynağından sporcu yetiştirilmesine vesile olacak bir şey değil. Tamamen ekonomik bir karar. İlerleyen zamanlarda hep beraber bu konuyu değerlendireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Koç konuya ilişkin olarak “Mevzuatta ‘Türkiye’de yerleşik’ ifadesi yer alıyor. Futbolcularımız da bu tanıma giriyor. 30 gün içinde dövizle yapılan anlaşmaların liraya dönmesi emrediliyor. Futbolcuları kapsadığını düşünüyorum ama mevzuatla ilgili uzman arkadaşlarımın incelemesinden sonra konuşmamız daha doğru olur. İlk okuyuşta ‘Türkiye’de yerleşik’ dendiği zaman Türk futbolcuları kapsıyor, yabancı futbolcuları kapsamıyor.” sözlerini ekledi.