Ali Erbaş 'meleklerin kanatları altında': Kuran okumayan çocuklar şeytanla beraber olur

Gericiliğin kalesi Diyanet İşleri'nde Başkan Ali Erbaş, çocukları "şeytan"la korkutup Kuran okumaya zorladı.

Ali Erbaş 'meleklerin kanatları altında': Kuran okumayan çocuklar şeytanla beraber olur

Son olarak cumhuriyet ve laiklik düşmanı, hilafet ve saltanat sevdalısı Kadir Mısıroğlu’nu 10 Kasım öncesi ziyaretiyle büyük tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, karanlık zihniyetiyle bu kez çocukları hedef aldı.

“Bir yerde Kuran okunursa, orada bulunan insanların üzerine melekler kanatlarını gereceğini” iddia eden Erbaş, Kuran okumayan çocuklarınsa “şeytanlarla beraber olacağı”nı öne sürdü.

Bir dizi ziyaret için Mardin’de bulunan Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Nerede Kur-an’dan bahsedilirse, Kur’an okunursa, orada bulunan insanların üzerine melekler kanatlarını gererler. Sürekli şekilde rahmet yağdırırlar. Tıpkı şimdi Rabbimizin rahmetinden, merhametinden istifade ettiğimiz gibi. Kuran’ın olmadığı yer karanlık bir yerdir, Kur-an’ın girmediği kalp karanlık bir kalptir, Kur-an’ın girmediği ev harabe bir evdir. O yüzden Kur’an her zaman bizimle beraber olmalıdır. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki ‘Kim ki Kur-an’dan uzak yaşarsa, Kur-an’ı eline almazsa, kalbine zihnine koymazsa, yolunu Kur-an’ın çizdiği sırat-ı müstakime çevirmezse biz onun için bir şeytan yaratırız. O şeytan sürekli onunla beraber olur.”

Henüz okuma yazma öğrenimi çağındaki 7 yaşında çocuklara namaz kılmanın öğretilmesi gerektiğini de savunan Erbaş, ”Önce doğru temel dini bilgileri yavaş yavaş öğretmeye başlayacağız. Bu şekilde çocuklarımızın şahsiyet kazanmalarına vesile olacağız. Karakterlerini kazanırken, Müslüman bir şahsiyet olma özelliğine sahip olacak çocuklarımız” ifadelerini kullandı.