Alçı'dan 'Bomba CHP Kulisleri': İstanbul'da Abdullah Gül referansı

Nagehan Alçı, Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimler hakkında kaleme aldığı "Bomba CHP kulisleri" başlıklı yazısında Muharrem İnce'nin İstanbul'dan aday gösterilmeyeceğini, 'İYİ Parti'nin İstanbul'da iki isme yeşil ışık yaktığını dile getirdi.

Alçı'dan 'Bomba CHP Kulisleri': İstanbul'da Abdullah Gül referansı

CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olmak istediği konuşulan Abdüllatif Şener’in, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün referansı ile Kılıçdaroğlu’nun yanına gittiği iddia edildi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler hakkında kaleme aldığı “Bomba CHP kulisleri” başlıklı yazısında Muharrem İnce’nin İstanbul’dan aday gösterilmeyeceğini,  ‘İYİ Parti’nin İstanbul’da iki isme yeşil ışık yaktığını dile getirdi.

“CHP’nin içinden çok çeşitli bilgiler aldım. Bugün sizlerle bunları paylaşacağım.” diye başlayan Alçı, “Öncelikle İnce ile başlayayım. Hatırlarsanız kurultay tartışmaları boyunca nasıl ki Kılıçdaroğlu’nun kurultaya gitmeyeceğini devamlı yazdıysam, bugün de aynı kesinlikle Muharrem İnce’nin İstanbul adayı yapılmayacağını yazıyorum. Kemal Bey, İnce’yi aday göstermeyecek. İstediği eğilim yoklamasını yaptırmayacak. Yaptırsa bu İnce’ye ciddi bir propaganda imkanı verir. Buna Genel Merkez kesinlikle olumlu bakmıyor.” ifadelerini kullandı.

Gül referansı ile Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Abdüllatif Şener’e ise ‘şans tanımayan’ Alçı, şunları yazdı:

“Bundan yaklaşık 10 gün önce Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu’na gitti. Abdullah Gül’ün referansı ile geldiğini, CHP’nin İstanbul adayı olursa çeşitli cemaat ve tarikatlar de dahil geniş bir kitleden oy alabileceğini söyledi.

Kemal Bey’in, Şener’i dinlemekle yetindiği, herhangi bir şey söylemediği bilgisini aldım. Zaten Kılıçdaroğlu’nun kapısı açık oluyor, dinliyor ama fazla yorum yapmıyor.

Peki Şener’i aday yapar mı? Buna dair bir işaret henüz yok. Hiçbir kaynaktan bu yönde bir bilgi almadım. Ancak parti buna sıcak bakmıyor, tabanda da karşılığı yok. Kişisel tahminimi soracak olursanız: Zannetmiyorum.”

CHP’nin anketlerinde İnce’nin birinci çıktığını yazan Alçı, Kemal Kılıçdaroğlu-Meral Akşener görüşmesinde ‘İYİ Parti’nin İlhan Kesici ve Gürsel Tekin’e  ‘yeşil ışık’ yaktığını yazdı.