Albayrak para turunda: Londra'da bakan ve finans kuruluşlarıyla görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Londra'da 15 trilyon dolar büyüklüğünde varlık yöneten, dünyanın en büyük finans kuruluşlarından 11’inin temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Albayrak para turunda: Londra'da bakan ve finans kuruluşlarıyla görüştü

Ekonomide alarm veren göstergeler nedeniyle yabancı yatırımcıların peşine düşen AKP’de, seçim öncesi hükümet döneminde Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek’in gerçekleştirdiği Londra’da finans çevreleri ile görüşme trafiğine Hazine ve Maliye Başkanı Berat Albayrak devam ediyor.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond ve Devlet Bakanı Sir Alan Duncan ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştiren Albayrak, daha sonra dünyanın en büyük finans kuruluşlarından 11’inin başkan ve üst düzey temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Albayrak’ın, toplamda 15 trilyon dolar büyüklüğünde varlığı yöneten firma başkan ve yöneticileri ile yapılan görüşmelerde, “Türkiye’nin yeni dönemde önceki döneme göre daha güçlü bir stratejik plan çerçevesi içerisinde ortaya koyacağı politikaları detaylı bir şekilde anlattığı” öğrenildi.