Aladağ'ın sorumlusuna 'ödül': İl Milli Eğitim Müdürü, müsteşar yardımcısı oldu!

11'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği cemaat yurdu yangını sırasında İl Milli Eğitim Müdürü olan Turan Akpınar, MEB'de müsteşar yardımcısı oldu.

Aladağ'ın sorumlusuna 'ödül': İl Milli Eğitim Müdürü, müsteşar yardımcısı oldu!

Aladağ’da Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan yangın faciası döneminde görev yapan Adana İl Milli Eğitim Müdürü’nün müsteşar yardımcısı olarak görevlendirilmesini meclis gündemine taşındı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, “Bu görevlendirmenin altında bir ödüllendirme mi vardır sormak istiyoruz. İhmalleri sonucunda çocuklarımız diri diri yanarak hayatlarını kaybetti. Derhal bu karardan dönülmelidir” dedi.

“GÖREVLENDİRME SKANDALDIR”

Müsteşar yardımcısı olarak görevlendirilen kişinin yargılanması ve cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Yedekci, “Aladağ’da o cemaat yurdu, milli eğitim müdürlüğünün ihmaller silsilesi nedeniyle çocuklarımızı ölüme götürdü. Bağırarak gelen bir felakete engel olamayan bir milli eğitim müdürünün bakanlık tarafından ödüllendirilerek müsteşar yardımcısı yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Aladağ’da evlatlarını kaybeden aileler yalnız değildir. Biz onların haklarını sonuna dek savunacağız. Facianın sorumlularının cezalandırılması gerekmektedir. Bakanlığı derhal bu hatadan dönmeye davet ediyorum. Devlet görevinde liyakat sistemi uygulanmalıdır. Bu görevlendirme bir skandaldır” dedi.

Yedekci, yazılı soru önergesinde yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

  •  Adana İl Milli Eğitim Müdürü hangi gerekçelerle müsteşar yardımcısı olarak görevlendirilmiştir?
  •  Aladağ Yurt Yangını Faciasında ihmali açık olarak ortada olan İl Milli Eğitim Müdürü’nün, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müsteşar yardımcısı olarak görevlendirilmesi hangi anlama gelmektedir? Bu ihmaller ödüllendirilmekte midir?
  • Cezalandırılması gereken davranışların ödüllendirilmesinin amacı nedir?