Akşener'in partisinde 'HDP' istifası

Meral Akşener'in Başdanışmanı ve 'İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Aydın, Akşener'in HDP ile ilgili sözleri nedeniyle istifa etti.

Akşener'in partisinde 'HDP' istifası

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’in, 24 Haziran seçimleri sonrası yaptığı basın toplantısında sarfettiği ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi HDP’ sözü, partinin önemli bir isminin istifasına neden oldu. ‘İyi Parti’ Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Genel Başkan Meral Akşener’in Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Ali Aydın, partisinden istifa etti.

Akşener o toplantıda, Muharrem İnce’nin ‘Diğer adayların daha çok oy almasını beklerdim’ sözlerini değerlendirirken, “Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleri ve imkanlarıyla yüzde 41 oy aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi konumunda olan HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devletten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben sayın İnce’nin bu sözlerine katılmıyorum” demişti.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Ali Aydın ise partiyle bazı kişilerin ‘FETÖ’yle mücadeleleri ve mağduriyetlerinin, magazinsel siyasi söylemlerle dolgu malzemesi yapılmaya çalışıldığını kaydederken, Meral Akşener’in seçim sonrası HDP için ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi’ nitelemesinde bulunmasının kendisi için “bardağı taşıran son damla” olduğunu söyledi.

Aydın’ın o sözleri şöyle:

“Seçim sonrası 26 Haziran 2018’de genel idare toplantısı akabinde Sayın Meral Akşener’in yaptığı basın açıklamasında, ‘Ellerinde şehit kanı bulunan HDP’yi ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi’ olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletini hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Ne yazık ki bu talihsiz açıklama da şahsım gibi terörle mücadeleye yıllarını vermiş birisi adına bardağı taşıran son damla olmuştur. 15 yaşında bir genç iken tanıştığım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum, hem fikir dünyama hem de sosyal hayatıma tüm şeklini veren ülkücü hareketin benliğime kattığı en büyük değer 9 ışık doktrinin şahsiyetçilik ilkesidir. Bu değerler silsilesinden, vicdanı ve fikri hür bir ülkücü olarak ne askeri hayatımda ne de sivil hayatımda en ufak taviz vermedim. Bu bağlamda eğer beşeri hatalarım olmuş ise bunlar da bu değerleri hak ettiği noktalara taşıma kaygısından başka gayesi olmayan samimiyetten kaynaklı hatalardır. İzah olunan tüm bu sebeplerden dolayı İYİ Parti Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu ve Genel Başkan Başdanışmanlığı görevlerimin tamamından istifa ediyorum. Siyasetten azade bir şekilde Türk devleti ve milletine hizmet etmeye devam edeceğim.”