Akşener'den son dakika adaylık açıklaması

İP Genel Başkanı Meral Akşener, Abdullah Gül'ün ve kendisinin adaylığı iddialarıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Akşener'den son dakika adaylık açıklaması

Akşener, “Ben Sayın Gül’ün adaylığından büyük mutluluk duyarım. Sayın Gül aday olduğu takdirde gerçekten çok sevinirim, başarılar dilerim. Ama bir yıl evvel yola çıkmış ve her gittiği yerde adaylığını 100 bin imza üzerinden ilan etmiş bir kadın olarak benim bu adaylığımı geriye almam mümkün değil” dedi.

Ankara’da düzenlenen bir programda kadın muhtarlarla bir araya gelen Akşener, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

“CHP’Yİ DESTEKLEYECEĞİZ”

“Ben bu işi bulamıyorsam zaten ne işim var, yani bu grup meselesini. Gruplar aday gösterebiliyor, grup kurup, kendimi bedavadan aday göstermek için yapmadık.” diyen Akşener, “Sadece İYİ Parti’nin seçime katılabilmesi için bir fedakarlık var ortada. O insanları istismar etmeyi istemiyorum. Dolayısıyla şimdi cumhurbaşkanlığı adaylığı var. Ben adayım, diğer partiler aday çıkarabilecek gibi görünüyor. Partiyi kurmadan ilan etmiştim. Bir kere daha huzurunuzda ilan ediyorum. Diyelim ki CHP’nin adayı ikinci tura kaldı, şüphesiz her türlü gücümüzle destekleyeceğiz” dedi.