Akşener'den Erdoğan'a: Dün iyi işler yaptın ama bugün yüksün

İP Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenirken "Dün iyi işler yapmış olabilirsin, ama sen bu ülkeye artık yüksün." dedi.

Akşener'den Erdoğan'a: Dün iyi işler yaptın ama bugün yüksün

Sağ siyasetin yeni partisi İP’in Genel Başkanı Meral Akşener Mersin’de partisinin il başkanlığının açılışında konuştu.

“Sözünde durarak 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olduğunu” söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verin ama milletvekili seçimlerinde AKP’ye oy vermeyin” diyenlere yönelik ‘munafıklar’ ithamına tepki gösterdi, “Utanmasalar kendilerine oy vermeyen herkesi FETÖ’cü ilan edecekler” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“MÜNAFIK İLAN EDİYOR”

Adayın tekine oy vermeyenlerin münafık ilan edildiği bir dönemdeyiz. Yahu sen kimsin? Sen Allah’ın bir kulusun. Dün iyi işler yapmış olabilirsin, ama sen bu ülkeye artık yüksün. Kıbrıs’ı verdin mi kardeşim? Millet adına soruyorum buna cevap ver. Kıbrıs bizim için yavru vatan değil, ciğerimizin parçası. Kıbrıs’ın verilmesine müsaade etmeyeceğiz, Kıbrıs’ı veremeyeceksin. 18 adanın akıbetine benzetemezsin. Kanımız var, canımız var Kıbrıs’ta. Sen askerliği kantinde yaptığın için bunu bilmiyorsun.

“SÖZÜMDE DURDUM”

“Buradan Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan kardeşlerime sesleniyorum, bizlere oy vereceğinizi düşünenler her birinizi münafık ilan eden bir cumhurbaşkanı adayı ile karşı karşıyasınız. Biz bir yola çıktık. Önce binler ile başladık sonra yüz binler oldu. Siz ne zaman sözümden Caydığımı gördünüz. Grubumuz olsa dahi 100 bin imzayla yola çıkacağım dedim arkasında durdum. Gittiniz ilçe seçim kurullarını doldurdunuz. 25 Ekim’den beri bir şey söylüyorum, adayım, 100 bin imza ile adayım. Çatı aday olarak beni gösterseniz de olmaz olmaz.”

“ÜLKE ERDOĞAN’IN KEYFİNE GÖRE YÖNETİLEMEZ”

Sayın Erdoğan’a şunu sormak isterim: Sınır boylarına mülteci yerleştirmek Türkiye için en tehlikeli işlerden birisidir. Bu kadar devlet, millet sevgisizliği, kendinden başka hiçbir şeyi düşünmeme hali, Türkiye’yi getirdiği nokta budur. Açıkça ifade ediyorum, bu ülke sayın Erdoğan’ın keyfine göre yönetilemez. Ettirmeyeceğiz.

“GİTTİĞİN YOL, YOL DEĞİL”

Ve liman kenti Mersin ihracatı 2.8 milyar dolardı, 1.8 dolara düştü. Bu milletin yaptığı sanayi tesislerini sattı, 70 milyar dolar aldı, yandaşların ceplerine koydu. Sizin cebinize ne girdi? Hiç. Buradan sesleniyorum: Sayın Erdoğan gittiğin yol, yol değil. Eğitimin içine tükürdün. Ne yapalım diploman yok? Sen okumamışsın. Bırak çocuklar okusun. Gençlere neden umutlarını kaybettiriyorsun.

“BİR KONUDA ÇOK UYANIK”

Bu adam ittifak ustası. Önce ittifakı PKK ile yaptı. Oradan bir şey çıkmadı FETÖ ile yaptı, oradan da bir şey çıkmadı. Sonra Cumhur ittifakı yaptı. Her ittifaktan sonra ‘Allah’ım beni affetsin, kandırıldım’ dedi. Yazık, her konuda kandırılıyor. Ama bir konuda çok uyanık. Yandaş müteahhit konusunda çok uyanık. Bu arkadaşla aynı yolda yürümenin mümkünatı yok. İttifak uzmanı kendileri. Biz ittifak yapıp adını ‘Millet ittifakı’ koyunca çok sinirlendi. Yahu ittifak kanununu çıkaran sensin. Şimdi ittifak yapanlar vatan haini. Bak aynaya hain kim göreceksin.

“ZANNETTİM Kİ SAMİMİ”

Bir de bir FETÖ iftirası var ki evlere şenlik. Utanmasalar kendilerine oy vermeyen herkesi FETÖ’cü ilan edecekler. Yedi göbek sülalemde bir tane FETÖ’cü çıksın ben siyaseti bırakırım. Ama çok enteresan, Meclis başkanının damadı FETÖ’den kaçak, Başbakan Yardımcısının damadı FETÖ’den kaçak. FETÖ ile 16 yıldır hemhal olan, aynı odada aynı imzaları atan bu iktidarın zannettim ki ben sayın Erdoğan bu konuda samimidir, FETÖ mücadelesinde samimidir. Mücadeleyi sulandırdılar.