Akşener'den Erdoğan'a: Aldığın her kuruş zehir zıkkım olsun

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın maaşına yüzde 26 oranında zam yapmasıyla ilgili tepkisini "Çalışana da aynı oranda zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun" diyerek gösterdi.

Akşener'den Erdoğan'a: Aldığın her kuruş zehir zıkkım olsun

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maaşına yüzde 26 oranında zam yaparak 74 bin liraya çıkarmasına ilişkin “Kendi maaşına yaptığın zam kadar emekliye, çalışana da zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun.” dedi.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

YENİ HAVALİMANI: TEMİNATI DEVLET VERDİ

Dün rantiyecilerin ekibi şantiyede milletin evlatları da 1. Meclis’teydi. Bizim 3. Havalimanı gibi projelere itirazımız yok. Bu projeler hakkıyla yapıldığı takdirde destekliyoruz ama her aşa haram katma hastalığını yine açıkça görüyoruz. Bu inşaat benzerlerinden çok daha pahalıya yapıldı. İşin başında şartname değiştirildi. Teminatı milletin parası üzerinden devlet verdi. 3 yıllık ödemeyi de 25 sonraya ertelediler. Sonra da Cumhuriyetin gurur tablosu dediler. Bizim kitabımızda haramla gurur duymak yoktur. Açıkça görüyoruz, haram katılmış aş, bizim boğazımızdan geçmez, geçmez.

EYT ÖNERİSİ: YAŞANANLAR İBRETLİK

“Değerli milletvekillerimiz geçen hafta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için örnek br mücadele verdiğiniz. Önergemize destek veren milletvekillerine teşekkür ediyorum. İlk turda oy veren diğer milletvekillerine de teşekkür ederim. Ama ikinci turda yaşananlar ibretliktir. Bir fotoğraf vardı kararını değiştiren vekillerin mahcubiyeti yüzlerinden okunuyordu. Bunu vekillerimize yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Geçen de söylemiştim siz İyi Parti’nin değerli milletvekilleri hiç tereddüt etmeyin, olur da bir gün benden gelecek bir telefonla benimle vicdanınız aranızda kalırsanız vicdanınızı dinleyin.

EKONOMİK KRİZ: BÜTÜN JOKERLERİNİ KULLANDI

“Cambaza bak der gibi her gün ortaya yeni bir şeyler atıyorlar. Ama millette izleyecek hal kalmadı. İktidar gündemden kaçmaya çalıştıkça İyi Partililer yakasından tutup milletin huzuruna getiriyor. Suçu hep başkalarının üzerine atsa da hepimiz biliyoruz ki bu kriz iktidarın eseridir. Dün Anıtkabir’de yine işi dış güçlere bağladı. Gerçeği kabul etmediği sürece bahane üretecek. Bütün jokerlerini kullandı. Kasayı boşalttı, ülkeyi de tefgeci faizine mecbur bıraktı. Kafaları karıştırmaya çalışıyor. O rakamlar karın doyurmuyor kaydeşim, millet aş istiyor aş. Cepler, cüzdanlar yanmaya başladı, onu nasıl çözeceksin onu söyle.

TASARRUF POLİTİKALARI: İKTİSATTAN BİRAZ ANLASALAR…

“Bildiğiniz gibi iktidar 2019’da tasarrufa gideceğini açıkladı. Uyarıyorum bu yanlış bir tercih. İktisattan biraz anlasalar tasarrufa giderken yatırım harcamalarını kısmanın işleri daha kötüye götüreceğini bilirlerdi. Kamu yatırımlarını kısmak ekonomiyi durma noktasına getirecektir. Ne yazık ki damat bey işin hâlâ ciddiyetinde değil.

“İktidar tasarrufa gideceğini açıkladı. Bütçeye bakıldığında en büyük tasarruf yatırımdan yapılıyor. Saraya harcayalım yatırımdan tasarruf yapalım. Sanılıyor ki devlet kemer sıkacak vatandaş harcamaya devam edecek kriz hafif sıyrıklarla atlatılacak. Ama durum hiç de öyle değil. Biz üzerimize düşeni yapıp uyarmış olalım günahı McKinsey’e kulak verenlerin boynuna olsun.

ERDOĞAN’IN MAAŞI: KENDİNE Mİ MÜSLÜMANSIN?

“Görüyoruz ki Sayın Erdoğan’da geçim sıkıntısı çekiyor. Bunu maaşına yaptığı yüzde 26 zamdan görüyoruz. Maaşı 74 bin TL’ye çıkıyor. Hem de devletin güya tasarruf yaptığı bir zamanda. Uçağa, Saray’a, kendi maaşına zam yapmaya para buluyorsunuz. O halde buyurun milletimize de bulun. Kendi maaşına yaptığın zam kadar emekliye, çalışana da zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun. Sanma ki unutacağız, bu işin peşini bırakacağız. Hatırlatmaya devam edeceğiz. Bakalım milletin adamı mısın, yoksa kendine mi Müslümansın?”

FINDIK FİYATLARI: ÜRÜNLER ZATEN SATILDI

“Üreticinin elinde fındık kalmadı ki. Üretici ürününü 11 liradan aracıya sattı. Peki ne oldu, kilo başına 3 lira uyanık tüccarın cebine girdi. El insaf be kardeşim yazık değil mi. Aradaki farkı kim karşılayacak? Tüccar için saklayıp açıkladığınız fiyatı sizden söke söke alacağız. Aziz milletim bu hatalar hep senin cebine yansıyor.

KAŞIKÇI CİNAYETİ: SANA HAKARET EDİYORLAR

“Kaşıkçı cinayeti Suudi Arabistanın operasyonudur. Söz ola Suudi prensini kötü duruma düşürecek sonr ailk fırsatta Suudi Arabistan’a dönecek. Trump’la el ele verdiniz bziimöle alay mı ediyorsunuz. Türkiye özellikle seçilmiştir. Başka ülkede olsa hepsini bir saate kalmaz konuştururlar. Bunlar sana hakaret ediyor.”