Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak açıklama

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yaptığı 'parlamanter sisteme dönüş için görüşme' çağrısı kapsamında CHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak açıklama

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan randevu talep etmişti. Bu kapsamda Akşener ile Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde biraraya geldi.

​Görüşme sonrası ortak açıklama yapan iki liderden Akşener, şunları söyledi:

“Seçimler alındıktan sonra ve parlamentodaki çoğunluk kazanıldıktan sonra ki öyle görünüyor, hangi aralık içinde olacağı, o yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması için bir önerim oldu. Karamollaoğlu ile de konuştum, olumlu baktı, görüşeceğiz. Millet İttifakı’nın liderleri olarak bu konuyu paylaştım, kendisine teşekkür ediyorum.”

Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Kendisine teşekkür ediyorum. Hükümetin bütün baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve TBMM’yi güçlü kılan bir anlayışla yola çıktık, yürüyoruz. Vatandaşımız ‘Güzel, parlamentoda çoğunluğu sağladınız, TBMM’de çoğunluğu sağladınız. Hangi sürede demokratik parlamenter sistemi gerçekleştireceksiniz?…’ Genel başkanın bir önerisi olduk, bu önerinin gereğini yerine getireceğiz.”

İttifak liderleri arasında bugün yapılan görüşmelerin ardından, ittifaktaki partilerinin, ‘güçlü bir Meclis’i öngören yeni bir anayasa vaadine ilişkin ortak bir ‘manifesto’ yayımlayacakları belirtiliyor.