Akşener yeniden 'İyi Parti' Genel Başkanlığı'na seçildi

İYİP'in 2. Olağanüstü Kurultay'ı bugün gerçekleştiriliyor.

Akşener yeniden 'İyi Parti' Genel Başkanlığı'na seçildi

‘İyi Parti’in 2. Olağanüstü Kurultay’ı bugün gerçekleştiriliyor. Kurultayda konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Meral Akşener “Kazanmak için papaz cübbesi giyerim diyenlerden değiliz” ifadelerinde bulundu.

Divan Başkanlığı’nın belirleneceği kurultayda Akşener’in konuşmasının ardından, parti komisyonlarından gelen raporlar okunup oylanacak. Kurultayda daha sonra tek adayın Akşener olduğu Genel Başkan seçimi ve 80 üyeden oluşan GİK, 11 üyeden oluşan MDK seçimi yapılacak. 1124 delegenin oy kullanacağı belirtilen kurultayda, ‘çarşaf liste’ yöntemi uygulanacak.

Akşener’in konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Türkiye’de siyasi partiler enflasyonu varken tartışılması gereken yeni bir parti değil. Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye değil, iyi bir partiye ihtiyacı vardı. Çok şükür ki onu biz kurduk.”

‘Zafer garantisi vermedik’

“Yola çıkarken ‘Başaracağız’ dedik. Bunu derken bir yerlerden zafer garantisi almış değildik, bir yerlere sırtımızı hiç dayamış değildik. Kimseye zafer garantisi falan da vermedik. ”

“Bir iddia koyduk ortaya, seçimlere öyle girdik. Meclis’e girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde kendilerini başarılı ilan ettiler. Bizse uzun yıllar siyaset sahnesinde olan partiler kadar oy almamıza rağmen iddiamızla sınanmayı esas aldık. Sorumluluğu üstlenerek çekildik.”

‘Töre gereği’

“Görev töre gereğidir. Gel dediniz geldim, bilinsin isterim ki aklımızı karartacak hırslarımız yok bizim. Kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz. Kazanmak için gerekirse papaz cübbesi giyerim diyenlerden değiliz. Dik dururuz, düz yürürüz, hak söyleriz.”

“Şunu da söyleseydim’ diye içinde ukte kalmış olan var mı? Öyleyse… Nerede kalmıştık? Yeniden bismillah diyor muyuz? Daha yeni başlıyor muyuz? Hadi bakalım, bismillah. ”

‘Türk devlet geleneği aparata dönüştü’

“Tehditler ve birçok çetin engel çıkacak. Bu yolu korkaklarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın kafilemize. Varlığımız çok anlamlıdır, bunu daha da anlamlı kılacak olan, gerçeği görüyor olmamızdır. 5000 yıllık Türk devlet geleneğinin arsız bir aparata dönüşmesi, varlığımız için yeterli değil mi?”

‘AKP ve CHP kumpas ağzı gibi…’

“İyi Parti, AK Parti ve CHP’nin bir kumpas ağzı gibi konumlandığı, yanlarına da her işe yarayan İsviçre çakısı rolündeki, MHP’nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir.”

Muhafazakarlık da bizim milliyetçilik de

Cumhuriyetçilik de, demokratlık da, muhafazakarlık da, milliyetçilik de bizimdir.

Bu başlıklara dair söz söylerken, kimsenin ağzına bakacak değiliz. Bir kıyamet sahnesinden çıkıp, kurduğumuz cumhuriyetimizin, siyasete azık edilmesine, izin vermeyeceğiz !

İçine ‘Führer’ kaçtı

OHAL, olağan hal oldu. Valiler, Ak Parti il başkanı olarak görevlendirildi.Galiba, ‘Milletin Adamı’nın içine, bir Führer kaçtı. Millete sürekli dört parmağını sallayan Tayyip Bey, artık beşinci parmağını da açmıştır: Dili,tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken, ruhu Tek adam, Tek Adam diyor.

Meral Akşener yeniden genel başkan

Partinin ATO Congresium’da devam eden kurultayında, Genel Başkanlık için tek aday Meral Akşener oldu. Akşener, 888 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi.