AKP'nin YSK temsilcisi: İmza listelerinin gizliliği olmaz, itiraz edeceğiz

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'FETÖ'nün seçim ayağına dikkat edin' demişti. AKP'nin YSK temsilcisi hareketi geçti, "İmza listelerinin gizliliği olmaz, itiraz edeceğiz" dedi.

AKP'nin YSK temsilcisi: İmza listelerinin gizliliği olmaz, itiraz edeceğiz

Cumhuriyet’in haberine göre; AKP’nin YSK Temsilcisi Avukat Recep Özel, “Bunların gizliliği olmaz. Bizim bunlara itiraz hakkımız var. Bunun için 100 bin imza veren seçmenin yeterliliği olup olmadığı konusunu incelemek için bunları isteyeceğiz, ona göre itiraz edeceğiz” dedi.

Bahçeli’nin ‘FETÖ’nün seçim ayağına dikkat edin’ açıklamasını yorumlayan Özel, “Burası muz cumhuriyeti değil. Seçmenlerin başına bir şey gelebilir mi?” dedi.

Muhalefet partilerinin YSK temsilcileri ise listenin gizli tutulmasında sorumluluğun YSK’de olduğunu belirterek, bunun diğer partilere verilmesine karşı çıktı.

YSK Başkanı Sadi Güven, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkan seçimi için 100 bin imza ile aday olmak isteyenlerin başvurularını değerlendirdiklerini açıkladı. Güven, “Bugün YSK başvuranlarla ilgili toplantısını yaptı.

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen 7 kişi başvurdu. Bunlardan 3 adayın başvurusu belge eksikliği nedeniyle reddedildi. Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Vecdet Öz’ün başvuruları kabul edildi. Seçmenler tarafından oy vermek üzere sistemler hazır” dedi.

Bu adaylar için imza verecek seçmenlerin listesinin diğer partilere verilip verilmeyeceği YSK’nin önümüzdeki günlerde alacağı kararla netleşecek.