AKP'nin Sancaktepe Belediye Başkan adayını tanıyalım: 'Kadına şiddeti gündeme getirenleri kınıyorum' demişti

AKP İstanbul Sancaktepe'de belediye başkanlığına aday olarak "kadına şiddeti gündeme getirenleri kınayan" sözleriyle hatırlanan AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü gösterildi.

AKP'nin Sancaktepe Belediye Başkan adayını tanıyalım: 'Kadına şiddeti gündeme getirenleri kınıyorum' demişti

AKP’nin dün Genel Başkan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İstanbul adayları arasındaki bir isim, bu yıl 8 Mart’ta verdiği “mesaj”ıyla çok iyi (!) hatırlanıyor.

AKP Sancaktepe Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Şeyma Döğücü’den söz ediyoruz. Döğücü geçtiğimiz 8 Mart’ta AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bizim kültürümüzde kadına el kalkmaz” demiş ve kadına şiddeti sürekli gündeme getirenleri “kınadığını” belirtmişti.

Döğücü’nün o sözleri şöyle:

“Aslında biz son senelerde, 15-20 yıldır Kadınlar Günü’nü kutluyor olmakla beraber, kadim memleketimizin kadim kültüründe kadın her zaman baş tacı olmuştur. Bizim Hz. Hatice’lerimiz var. Eşine anında destek olan, inanan, iman eden muhteşem bir örneğimiz var. Bizim Hz. Fatma’larımız, Hz. Ayşe’lerimiz var. Son günlerde özellikle kadınların, kadın problemlerini konuşurken sürekli şiddeti gündeme getiren, sürekli ezilmiş kadınları gündeme getirenleri buradan esefle kınıyorum. Bizim kültürümüzde kadına el kalkmaz. Bu bizde yaşanan bir şey değil. Kadınla şiddeti bir arada kullanmayalım. Çocuklarımızın zihninde bir ön yargı oluşturmayalım. Kadınlarımızı olumlu yönleriyle tanımlayalım, olumlu yönleriyle tanımlayalım. Bu oyunlara gelmeyelim.”

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

1965 Çorum doğumlu olan Şeyma Döğücü, Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Döğücü’nün daha sonra ise meslek hayatının tamamında dinci dernek ve vakıflarda yer almış olması dikkat çekiyor.

Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri yapan Döğücü, İstanbul Barosu seçimlerinde AKP’nin desteklediği Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalarda bulundu.

2002 yılında AKP İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi olarak siyasi hayata katılan Döğücü İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın kolları başkanı olarak görev yaptıktan sonra 2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye meclis üyesi olarak seçildi. 2013-2014 yıllarında Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

24 Haziran seçimlerinde AKP’nin İstanbul 1. Bölge’den milletvekili adayı gösterilmiş olan Döğücü, son olarak da İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına getirilmişti.