AKP'nin 'mayın eşekleri'nden Murat Belge, İngiltere'ye kaçıyor

OdaTv'nin kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, her fırsatta AKP'nin koltuk değnekliğini yapan liberal Murat Belge, İngiltere'ye kaçıyor.

AKP'nin 'mayın eşekleri'nden Murat Belge, İngiltere'ye kaçıyor

OdaTV’nin edindiği bilgiye göre, üniversitedeki isimlerden referans mektubu da alan Belge, İngiltere merkezli Council for At-Risk Academics’e (Risk Altındaki Akademisyenler Konseyi) başvurarak destek istedi. Kendisinin Oxford’a gidişi için Konseyin mali fonundan ve prosedür desteğinden faydalanmak isteyen Belge’nin başvurusu bazı akademisyenleri de kızdırdı.

Söz konusu Konsey’in dünya üzerinde risk altında bulunan akademisyenlere destek verdiğini, savaş ya da baskılar dolayısıyla görevini yapamayan bilim insanlarını öncelediğini söyleyen akademisyenler, Belge’nin bu şartları sağlamadığı yönünde eleştirilerde bulundu. Türkiye’de özellikle KHK ile atılan muhalif akademisyenlerin bu fondan yararlandığını söyleyen üniversite üyeleri, yakın döneme kadar iktidar destekçisi olan Belge’nin başvurusunu etik bulmadı.

Belge’nin herhangi bir baskıya maruz kalmadığını, son olarak şiir üzerine kitap yazarak merkez medyada dahi kendisine yer bulduğunu hatırlatan akademisyenler, Belge’nin fon için İngiltere’den aracılar sokmasını da eleştirdiler.

Daha önce AKP ve Cemaat’e desteğiyle bilinen bazı liberal yazarlar, Türkiye’yi “baskı altında oldukları” gerekçesiyle terk etmişti.

‘KANDIRILDIM’ DEMİŞTİ

AKP’nin iktidara geldiği ilk günden beri giriştiği Birinci Cumhuriyet’i tasfiye operasyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği 2010 referandumunda “Yetmez Ama Evet” (YAE) diyen liberallerin başını çeken Murat Belge, daha sonra ‘kandırıldığını’ söyleyip günah çıkarmaya çalışmıştı.

METİN LOKUMCU’YU ERGENEKON’A BAĞLAMIŞTI

AKP iktidarını yıllarca ‘sol’ adına destekleyen Murat Belge, Metin Lokumcu’nün ölümünü “birilerinin AKP’ye oy kaybettirmeye çalışmasına” bağlamıştı. YAE’ci Belge, Lokumcu’nun çevresinin Ergenekoncu olduğunu ileri sürmüştü. Belge’nin “Yalnız Hopa’daki gariban adamın bu kadar heyecanlanacağı bir durum yoktu. Biraz da yapay olarak pompalanan, ucu Ergenekon’a uzanan bir gerginlikti” sözleri tepki toplamıştı.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/26/murat-belgenin-yanlisliklar-komedyasi/

http://gazetemanifesto.com/2017/09/23/cengiz-kilcer-yazdi-golyan-baligi-murat-belge-turkiye-solunu-yine-mandepsiye-getirebilecek-mi/