AKP'nin ikinci müttefiki hazır: Allah'ın izniyle ilk turda...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2019 seçimleri için AKP'yle ittifaka hazır olduklarını duyurarak, "Büyük Birlik Partisi olarak bir biz bu ittifakı destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

AKP'nin ikinci müttefiki hazır: Allah'ın izniyle ilk turda...

İktidara MHP’den açık desteğini sunan ikinci parti olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP’yle ittifak gündemine ilişkin açıklama yaptı. Destici, “Bu ittifakın gerçekleşmesi halinde 2019 Kasım seçimleri birinci turda Allah’ın izniyle bitecektir. Yani AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi ittifakıyla ilk turda biter” dedi.

Açıklamasında Erdoğan’la yaptıkları görüşmeye değinen Destici, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde AK Parti ile yaptığımız görüşmelerde onların da bu hususta olumlu olduklarını gördük. Daha sonra da Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında da ‘ittifak’ görüşmeleri yapıldı. Büyük Birlik Partisi olarak, bu ‘milliyetçi’, ‘maneviyatçı’ların birlikteliğini önceleyen ve ‘milli mutabakat’ etrafında birleşilmesini öneren bu ittifakın içerisinde yer alacağımızı ifade ettik. Bunu çok açık yüreklilikle desteklediğimizi ifade ettik. Bir kez daha yineliyorum; biz bu ittifakı destekliyoruz. Büyük Birlik Partisi başından beri bu ittifak görüşmelerinin içindedir, inşallah milliyetçilerin, maneviyatçıların bir milli mutabakat çerçevesinde oluşturacağı bu ittifakın, işbirliğinin içinde olacaktır” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/19/bbp-secmenini-kandirdi/