AKP'nin iki ilde adayları değişebilir

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım'da belediye başkanlığı için Şanlıurfa adayını Zeynel Abidin Beyazgül  ve Samsun adayını ise Mustafa Demir olarak açıklamıştı.

AKP'nin iki ilde adayları değişebilir

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım’da belediye başkanlığı için Şanlıurfa adayını Zeynel Abidin Beyazgül  ve Samsun adayını ise Mustafa Demir olarak açıklamıştı. AKP’nin bu illerde adayını değiştireceği ileri sürüldü.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Erdoğan ile söz konusu iki ildeki adaylara ilişkin ‘güçlü rakip çıkması halinde seçimin kaybedilebileceği’ bilgisi paylaşıldı. Bu bilgiden sonra AKP genel merkezi her iki ilde de anket çalışması yürüttü. Çıkan sonuçlara göre iki adayın da değiştirilmesi planlanıyor.

Urfa adayının AKP’li eski il başkanı olarak açıklanmasından sonra aşiretler ‘ortak aday’ arayışına girdiği, 2002’de bağımsız milletvekili seçilen ve daha sonra AKP’ye geçen Sabahattin Cevheri’ye ‘çatı aday ol’ önerisi götürüldüğü aktarıldı. Aşiretlerin ve bazı partiler Cevheri isminde mutabakata vardığı ve büyük ihtimalle bağımsız aday olacağı ileri sürüldü. 2009’da da Eşref Fakıbaba’nın bağımsız seçildiğini hesap eden AKP’nin, aday değişikliğine gidebileceği ifade edildi.

Samsun’da ise AKP eski bakan Mustafa Demir’i aday göstermişti. Ancak Demir’in Trabzonlu olması Samsun’da tepkilere neden olduğu öğrenildi. Millet İttifakı’nda ‘İyi Parti’ye bırakılan Samsun’da, bu partinin göstereceği adayın güçlü biri olması halinde Demir’in kazanma şansının az olduğu düşünülerek aday değişikliği gündeme getirildi.