AKP'nin İBB yönetiminde değişiklik

AKP'nin İBB yönetiminde değişiklik: İmar komisyonu başkanının görevine son verildi

AKP'nin İBB yönetiminde değişiklik

AKP’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) grup yönetiminde değişikliğe gidildi. İstanbul’un imarını yöneten İBB İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler’in görevine son verildiği öğrenildi. Diler’in yerine Güngören Meclis Üyesi Yüksek Akyol’un getirildiği ifade edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin edindiği bilgiye göre, İBB’nin AKP Grup Başkanvekilliği için bugün meclis üyeleri seçime gidiyor. Kulislerden sızan bilgelere göre AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin istifa etmesinden sonra AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olan Bayram Şenocak ile birlikte İBB grup yönetiminde de önemli değişiklikler yapıldı.

Buna göre AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan’ın yerine 2004 yılından beri meclis üyeliği yapan Ömer Lütfi Arı getirildi. Güngören’den meclis üyesi Ömer Lütfi Arı daha önceki dönemlerde AKP Grup Başkanvekili yardımcılığı yapmıştı.

İBB İmar Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Hadi Diler, başkan vekili Maliki Ejder Batur, raportör Serhan Kural’ın da komisyondaki görevlerinin sona erdiği öğrenildi. İmar Komisyonu Başkanlığı’na Güngören’den Meclis Üyesi Yüksel Akyol’un getirildiği ifade edildi.

‘DEĞİŞİM KAÇINILMAZDI’

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ “İstanbul’da imarı yöneten ekip AKP İstanbul İl Başkanı, İBB AKP Grup Başkanvekili ve İmar Komisyonu başkanıdır. İl başkanının değişmesinin ardından grup başkanvekili ile İmar Komisyonu başkanının da değişmesi kaçınılmazdı. Bu yeni ekip İstanbul’un imarını nasıl şekillendirecek göreceğiz” dedi.