AKP'nin Çorum Belediyesi adayı belli oldu

Erdoğan'ın üstünü çizmesiyle, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevi bırakmak zorunda kalmıştı. 5 Şubat Pazartesi günü toplanacak Belediye Meclisi'nde başkanlık için Zeki Gül oylanacak.

AKP'nin Çorum Belediyesi adayı belli oldu

Erdoğan’ın üstünü çizmesiyle, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevi bırakmak zorunda kalmıştı. 5 Şubat Pazartesi günü toplanacak Belediye Meclisi’nde başkanlık için Zeki Gül oylanacak.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün görevi bırakmasının ardından boşalan Belediye Başkanlığı görevine Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün başkan adayı olarak gösterilmesi kesinleşti.

Odatv’nin haberine göre, AKP İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu ve Çorum Belediye Başkan Adayı Zeki Gül Ankara’ya giderek AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım ve AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın da bulunduğu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ, Yabacıoğlu ve Gül ile ayrı ayrı görüşerek bundan sonraki süreçle ilgili gerekli uyarı ve talimatlarını yaptı.

SEÇİM PAZARTESİ GÜNÜ

Çorum Valiliği yaptığı yazılı açıklamada Çorum Belediye Meclisi’nin Belediye Başkanı’nı seçmek üzere 5 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’te toplanacağını duyurdu. 5 Şubat Pazartesi günü toplanacak Belediye Meclisi’nde başkanlık için Zeki Gül oylanacak.

31 üyeden oluşan Çorum Belediye Meclisi’nde AKP’den 20 üye, CHP’den 10 üye, MHP’den 1 üye bulunuyor. Seçimlerde CHP’nin aday çıkarıp çıkartmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.