'AKP'nin Ankara adayı için 4 isim konuşuluyor'

Mart 2019'da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için AKP'nin Ankara'dan göstereceği aday konusunda yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

'AKP'nin Ankara adayı için 4 isim konuşuluyor'

Mart 2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için AKP’nin Ankara’dan göstereceği aday konusunda yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kulis bilgilerine göre Ankara’da 4 ismin ön plana çıktığı aktarıldı.

Yeni Şafak’tan Fazlı Şahan’ın haberine göre, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile mevcut başkan Mustafa Tuna en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor.

Söz konusu haberde yer alan ifadeler şöyle:

”AKP’nin 31 Mart’ta ‘mutlaka elinde tutmak’ istediği şehirlerin başında gelen Ankara’da, CHP’nin İYİ Parti ve HDP ile muhtemel ittifakı da dikkate alınarak ‘ipi göğüsleyebilecek aday’ hesabı yapılıyor. AKP’nin yönetimini muhafaza ettiği Ankara’da, aday deklare tarihi yaklaşırken kulisler de hızlandı.

Aday adaylık başvurularının halen sürdüğü AKP’de Ankara dahil diğer belediyeler için gösterilecek isimler bir dizi çalışma sonrasında netleşecek. AKP’de 18 Kasım’da yapılacak teşkilat temayülü, periyodik olarak anket şirketlerinden gelen veriler, partinin seçim bölgelerinde yaptığı çalışmalar da eklenerek rapor halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu sonuçlar ışığında hem Ankara hem de diğer bölgeler için adaylarını saptayacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile eski Başbakan Yardımcısı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’in isimleri öne çıkıyor.”