AKP'nin 'Akil İnsanlar'ı yeniden buluştu

AKP'nin 2013 yılında "Kürt sorununa çözüm üretileceği" iddiasıyla oluşturduğu “Akil İnsanlar Heyeti”nden bazı isimler Norveç'in başkenti Oslo'da bir araya geldi.

AKP'nin 'Akil İnsanlar'ı yeniden buluştu

AKP’nin 2013 yılında “Kürt sorununa çözüm üretileceği” iddiasıyla oluşturduğu “Akil İnsanlar Heyeti”nden bazı isimler Norveç’in başkenti Oslo’da bir araya geldi.

Yeni bir “çözüm süreci”nin olabileceği yönündeki iddialar son dönemde değişik aralıklarla dile getirilirken dikkat çeken bu buluşmaya ilişkin görüntü ve bilgiler, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’da çalışan gazeteci Çınar Ayser Çınar ve buluşmada kendisi de yer alan eski HDP’li vekil Ufuk Uras’tan geldi.

Çınar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda buluşma gündemini “Akil insanlar heyetinde yer alan isimler şu an Oslo’da çözüm sürecinin artılarını ve eksilerini yeniden masaya yatırıyor. Yeni bir süreç mümkün mü peki?? Malum burası Ortadoğu, bir bakarsınız kartlar yeniden dağıtılır” diye aktarırken, Ufuk Uras ise buluşmanın fotoğrafın paylaşıp sadece “Oslo’ya veda” dedi.

​Fotoğraflarda oyuncu Kadir İnanır, eski HDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt gibi isimler yer aldı.