AKP'nin 25 ilde adayı belli oldu: Hatipoğlu da aday olacak iddiası

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 25 ilde partisinin adaylarını belirlediği iddia edildi. Adaylar arasında medyatik vaiz Nihat Hatipoğlu da bulunuyor.

AKP'nin 25 ilde adayı belli oldu: Hatipoğlu da aday olacak iddiası

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 25 ilde partisinin adaylarını belirlediği iddia edildi. Adaylar arasında medyatik vaiz Nihat Hatipoğlu da bulunuyor.

İddialara göre, AKP, Erdoğan’ın onayının ardından, bu 25 ilde temayül yoklaması yapılmasını gerek görmüyor.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 3 dönem engeline takıldığı için göreve veda edecek. AKP, Karaosmanoğlu yerine Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ı aday göstermeyi planlıyor. Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yerini Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a bırakacağı iddia ediliyor. Büyükkılıç, 1995 yılında Refah Partisi’nden milletvekili seçilmişti.

AKP’nin, muhalefetin elinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüştüğü iddia ediliyor. Kocadon’un yakın çevresine CHP’den Muğla belediye başkan adayı olmak istediği fakat CHP’nin kendisini aday göstermemesi durumunda bağımsız aday olacağını söylediği de belirtiliyor. Kocadon’u aynı zamanda ‘İYİ Parti’nin de aday göstermek istediği iddialar arasında. AKP, yine muhalefetin elinde olan Marmaris için ise Serdar Yazıcı ismini düşünüyor.

AKP’nin atadığı kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır’da, Nihat Hatipoğlu’nun aday gösterileceği ifade ediliyor. Hatipoğlu, aynı iddiaların geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelmesi üzerine, “Geleceği Allah biliyor. Benim irademe kalsa kesinlikle siyasete girmem. Çünkü feda edemeyeceğim tek şey İslam’dır, İmanımdır ve onu anlatmaktır. Ama geleceğimizi Allah bilir. Ancak günün birinde, hiç hesaba katmadığım şeylerle karşı karşıya kalırsam, geleceğin tek sahibi Allah’tır. Ama benim hür iradem, bu hizmet yolunda çalışmak, bu hizmette ömür tüketmek ve bu hizmetle ölmek. Günün birinde halk sizin adınıza karar verecek olursa ve sizin başka bir yerde olmanız gerekiyorsa onu bilemem. Kaderde ne varsa onu görürsünüz.” diye konuşmuştu.

Konya, Gaziantep, Antalya, Gümüşhane ve Artvin’in de içinde olduğu 10 belediye için ise mevcut başkanlarla devam edileceği iddia edildi.