AKP'li yazar 'Bu belediye başkanları gidici' dedi, liste açıkladı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazar Hadi Özışık, yerel seçimler öncesi 'gidici' olan AKP'li belediye başkanlarını açıkladı.

AKP'li yazar 'Bu belediye başkanları gidici' dedi, liste açıkladı

30 Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler öncesi AKP’nin büyük önem verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için öne çıkan adaylarla birlikte İstanbul ilçe belediyelerinde de bir çok ismin üstünün çizildiği belirtiliyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen İnternethaber yazarı Hadi Özışık, “AK Parti’de bu belediye başkanları gidici!” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, İstanbul’da AKP’li birçok belediye başkanının isminin seçimlerde bir kez daha aday gösterilmeyeceğini öne sürdü.

“ŞOV YAPIP YATANLAR GİDİCİ”

“Sabahtan akşama kadar artistik pozlar vermeyi hizmet gibi sunan, sosyal medyada şov yaparak yan gelip yatan bir çok belediye başkanı 2019’da gidici…” diyen Özışık, “Oturduğu koltuğun hakkını vermedikleri gibi, Büyükşehir’e oynayanlar var AK Parti’de… Bunların başını da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan çekiyor. Son dönemi olduğu halde aracılar vasıtasıyla yalvar yakar olanlar var…” ifadelerini kullandı.

Yazısınının devamında “Bu konuda yazacak çok şey var, klavyemin tuşlarına dolanan çok fazla isim hakkında son sözü söylemedim daha. O gün elbette gelecek, hepsinin ismi tek tek listelenecek” ifadeleri dikkat çeken Özışık, gideceğini iddia ettiği isimleri “Üçünü beşini açıklamakta sakınca yok. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kesin gidici isimler.. Dahası da var… O isimleri de netleştirdikten sonra yazacağım” ifadeleriyle açıkladı.

İSTANBUL’DA “SÜRPRİZ” OLMAZSA İKİ İSİM VAR

Özışık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isimlerinin konuşulmasına rağmen iki ismin buna niyetli olmadığını, ancak Erdoğan’ın istemesi halinde durumun değişeceğini yazarken geriye “sürpriz” olmadığı takdirde iki ismin kaldığını yazdı. AKP’li yazara göre bunlar ise halen AKP Genel Başkanvekili olan Numan Kurtulmuş ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı.