AKP'li Yavuz Bingöl'den Arif Sağ'a yanıt: Ben ondan daha iyi bir insanım

AKP'li Yavuz Bingöl, halk müziği ustası Arif Sağ'dan "daha iyi bir insan olduğunu" öne sürdü.

AKP'li Yavuz Bingöl'den Arif Sağ'a yanıt: Ben ondan daha iyi bir insanım

Halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın kendisi için “Nasıl virtüöz oluyor, ben bütün virtüözleri tanırım. Öyle birini duymadım.” ifadelerini kullandığı AKP’li Yavuz Bingöl, “Ben onun gibi bağlama çalamam ama ondan daha iyi bir insanım” iddiasında bulundu.

Arif Sağ, yandaşlığını her vesile ile gösterme ihtiyacı duyan Yavuz Bingöl’ü tanımadığını belirtirken, “Solcuyum diye ortaya çıktı. Sol kesim de bu çocuk solcuymuş diye arkasına takıldı. Ben mi takıldım? Siz takıldınız arkasına. Sonra karşınıza böyle çıktı.” demişti.

Bingöl ise AKP’nin yayın organı Sabah‘a konuşurken, “Ben hiçbir zaman virtüözlük, büyük sanatçılık iddialarında bulunmadım. Hamdolsun, bize ‘Sakın ha ben oldum demeyin’ düsturu öğretildi. Biz bu ilkeyle büyüdük. Ne ustalara saygısızlık ederiz, ne de halkı küçümseriz; sanatımızı icra ederiz. Takdir halka aittir. Bu milletin gönlünde bir yer edinebilirsek bu bizim için en büyük mutluluktur, en büyük payedir. Başkalarının takdirine de ihtiyacımız yoktur.” dedi.”

Yandaş Bingöl, Sağ’a yönelik sözlerini “Ben onun gibi bağlama çalamam ama ondan daha iyi bir insanım. Hem bana, hem de Orhan Abi’ye söyledikleriyle yılların birikimini tüketmiştir, çok üzücü.” diyerek tamamladı.