AKP'li vekilden şaşırtan itiraz: Gelecek kuşakları düşündü!

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli'de AVM ve rezidans projesi yapılacak olan imar değişikliğine tepki gösterdi.

AKP'li vekilden şaşırtan itiraz: Gelecek kuşakları düşündü!

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, 15 yıllık iktidarında Türkiye’nin yeraltı ve yerüstü tüm zenginliklerini sermayeye peşkeş çeken partisinin geleneklerine aykırı şekilde, Kocaeli’de AVM ve rezidans için yapılacak olan imar değişikliğine tepki göstererek AKP’li belediyeyi eleştirdi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından mecliste görüşülecek olan imar değişikliği ile Real AVM arazisi Merkezi İş Alanına dahil edilecek. Bu değişiklik ile birlikte arazinin emsali 1’den 2.35’e, kat sayısı ise 3’ten 10’a çıkarılacak. Bu değişiklik Kocaelililerin tepkisini çekerken, AKP’li vekilin de eleştirilerine neden oldu.

“AĞIR BİR VEBAL”

AKP’li Mehmet Akif Yılmaz, Real Alışveriş Merkezinin bulunduğu 35 dönümlük arazinin imar tadilatı yapılması iddialarıyla ilgili olarak Facebook hesabından görüşlerini paylaştı. Yılmaz, bölgeye AVM ve rezidans dikilecek olmasının gelecek kuşaklara büyük zarar vereceğini ifade etti, “Ağır bir vebale ortak oluruz” dedi. Yılmaz, “İzmit’imizin merkezi böyle bir AVM/Rezidansı kaldıramaz. Real AVM’nin bulunduğu 35 dönümlük arazide, inşaat yoğunluğu ve kat adeti arttırılmış. AVM/Rezidans projesinin hayata geçmesi için bir imar değişikliğinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceğini, şehrimizin bir milletvekili olarak basından duydum” dedi.