AKP'li vekil: Ha bu gavurun makinesi olmasa çırılçıplak gezeceğiz

AKP'den İstanbul milletvekili olan Ahmet Hamdi Çamlı, Perpa ziyareti sırasında basına açıklama yaptı

AKP'li vekil: Ha bu gavurun makinesi olmasa çırılçıplak gezeceğiz

AKP’den İstanbul milletvekili olan Ahmet Hamdi Çamlı, Perpa ziyareti sırasında basına açıklama yaptı. Çamlı burada yaptığı konuşmada üzerindeki ceketi göstererek “Ha bu gavurun makinesi olmasa çırılçıplak gezeceğiz sokakta” dedi.

‘TRUMP’A BAKKALDAN KAHVALTILIK AL GEL, HESABINI ÇIKAR DESEYDİN…’

Çamlı konuşması sırasında şu ifadeleri kullandı:

“Benim dedem matematiği, mühendisliği icat etmemiş olsaydı, bugün bu Alman, bu Amerikan… Bu Trump’a New York’ta oturduğu yerden bakkaldan bir torba kahvaltılık al gel ve o kahvaltılığın hesabını çıkar deseydin benim dedem matematiği, ilmi, bilimi, teknolojiyi icat etmemiş olduğu bir halde, Trump Efendi, Macron git şuradan bir kahvaltılık al kahvaltı yapalım sonra da bana hesabını çıkar deseydik vallahi billahi hesabı çıkarmak için duvar kadar tahtaya ihtiyaç duyardı.”

‘ROMA RAKAMLARI VAR YA, BİR KAZIK, İKİ KAZIK…’

Çamlı konuşmasının devamında Roma rakamlarını kazık olarak ifade ederek şöyle devam etti:

“Roma rakamları var ya bildiğimiz bir kazık iki kazık, v, çarpı yanına bir kazık koy bunlarla uğraşacaktık. Benim dedem ona dedi ki ‘geri zekalı, bak bu iş böyle olmaz. Al şu sıfırı, çarpmayı bölmeyi de hesap yapmayı öğren dedi’ ve dedemi öldürdü. Bütün bu ilimi, bilimi, teknolojiyi, dedemin kütüphanesinden çaldı ve bir tane adam kalmayacasına hepsini katletti.”

Endülüs Emevileri döneminden bahseden Çamlı, Avrupalıları kastederek “Teknolojiyi üretecek, icat edecek kafa yok sarhoş adam yani adam öldürmeye endeksli” dedi. Çamlı Avrupa insanlarının kökeni için “Adam öldürmeye endeksli, sarhoş” nitelemesinde bulundu.

‘ŞU KUMAŞI DİKECEK MAKİNEMİZ YOK’

Üzerindeki ceketi göstererek, “Şu kumaşı dikecek bir dikiş makinemiz yok ama solculukta bizden ilerde kimse yok. Sağcılıkta bizden ilerde kimse yok” ifadelerinde bulunarak “Ha bu gavurun makinesi olmasa çırılçıplak gezeceğiz sokakta” diye belirtti.