AKP'li Öztürk: Muhalefetin önergelerinin içeriğine katılsak da reddediyoruz

Fındık üreticisinin sorunlarının araştırılması için CHP, MHP, HDP ve ‘İyi Parti’nin ortak oyuyla verdiği önergeyi reddeden AKP'den ilginç bir açıklama geldi.

AKP'li Öztürk: Muhalefetin önergelerinin içeriğine katılsak da reddediyoruz

AKP Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, geçtiğimiz hafta MHP’nin sunduğu ve Meclis’te bulunan diğer üç partinin de destek verdiği fındık önergesinin “usulen” reddedildiğini ileri sürdü.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Öztürk, “Meclis’te teamül gereği iktidar partisi kendi imzası olmayan önergeleri usulen reddeder. Böyle önemli bir konuda önergenin iktidar partisinin görüşü alınmadan ve imzası olmadan muhalefetin gündeme getirmesi sorunları çözmekten ziyade polemik sonucunu doğurmaktadır” ifadesinde bulundu.

“Geçtiğimiz günlerde Meclis’te muhalefet partileri tarafından verilen fındıkla ilgili önergenin reddi üzerinden partimiz, milletvekillerimiz ve şahsımızla ilgili yapılan yorumlar karşısında bir açıklama yapma gereği doğmuştur” diyen Sabri Öztürk, “Fındıkla ilgili sorunları araştırmak üzere verilen önergenin içeriğine karşı değiliz. Elbette bölgemizin tek geçim kaynağı fındıkla ilgili her türlü araştırma yapılmasını, tedbirler alınmasını istiyoruz. Ancak Meclis’te teamül gereği iktidar partisi kendi imzası olmayan önergeleri usulen reddeder” savunmasında bulundu.

Sabri Öztürk açıklamasında “Böyle önemli bir konuda önergenin iktidar partisinin görüşü alınmadan ve imzası olmadan muhalefetin gündeme getirmesi sorunları çözmekten ziyade polemik sonucunu doğurmaktadır” dedi.