AKP'li Öztürk: Brunson'un tahliyesinden hiç birşey alamamışsak en azından hayır duasını almışızdır

AKP'li yazar Kemal Öztürk, Türkiye'nin ABD'li rahip Brunson'un tahliyesiyle en azından "hayır duası"nı kazandığını yazdı.

AKP'li Öztürk: Brunson'un tahliyesinden hiç birşey alamamışsak en azından hayır duasını almışızdır

“FETÖ ve PKK adına suç işlediği”, “casusluk yaptığı” iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Andrew Brunson’ın Türkiye’de daha sonra ev hapsine çevrilen ve 1 buçuk yılı aşan tutukluluğunun ardından tahliye edilmesine ilişkin AKP medyasından ilginç bir “yorum” geldi.

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Brunson’un tahliyesi karşılığında Ankara ve Washington arasında bir pazarlık yapılıp yapılmadığı yönünde yapılan tartışmaya ilişkin ABD Başkanı Donald Trump’ın “Türkiye ile pazarlık yapmadım. Ben ‘rehineler’ için pazarlık yapmam” demesini hatırlatırken, “Yakında neyin pazarlığını yaptığını ve neyi verdiğini öğreneceğiz. Lakin ‘rehine’ kelimesini ona iade etmek lazımdı.” dedi.

Brunson’un tahliyesi öncesinde haberlerde kendisinden “CIA Başkanı olacaktı”, “ajan” diye bahseden bir kısım AKP medyasını da köşesinde hatırlatan Öztürk, “Ben şahsen Brunson’un ajan olduğuna inanmamıştım zaten. Din adamıydı.” dedi.

Öztürk, Brunson’un tahliyesi karşılığında Türkiye’nin ne kazandığına ilişkin ise “Hiçbir şey alamamışsak, en azından hayır duasını almışızdır.” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün yazısında o bölüm şöyle:

“Trump tivitlerinden birinde, “Türkiye ile pazarlık yapmadım. Ben ‘rehineler’ için pazarlık yapmam’ diyerek kalın bir duvar ördü. Brunson meselesinin perde arkasına. Yakında neyin pazarlığını yaptığını ve neyi verdiğini öğreneceğiz. Lakin ‘rehine’ kelimesini ona iade etmek lazımdı. Papazı aldın, daha ne bize çamur atıyorsun hanin adam?

Bu arada papaz Brunson için sabah akşam ‘ajan’ diyen, ‘CIA Başkanı olacaktı aslında’ diyen, ‘darbeyi yönetti’ diyen bir kısım medyanın durumunu bana sorup duranlar oluyor. Bence durumları gayet iyi! Her zamanki gibi işlerinde güçlerindeler.

Ha, illa ciddi bir şey demek gerekiyorsa: Ben şahsen Brunson’un ajan olduğuna inanmamıştım zaten. Din adamıydı. Önemli biriydi. Mahkeme adamı örgüte yardımdan mahkum etti. Hapis yattığı yıllara saydı ve gönderdi. İyi oldu. Kurtulduk!

Biz ne kazandık bu işten, diyorsanız, bekleyip göreceğiz. Hiçbir şey alamamışsak, en azından hayır duasını almışızdır. Karamsar olmamak lazım!”