AKP’li Metiner: İktidar hepimizi değiştirdi, garip gurebayı unuttuk

AKP'liler, ülkemizdeki muhalefet boşluğundan dolayı kendi kendilerini eleştirmeye devam ediyor

AKP’li Metiner: İktidar hepimizi değiştirdi, garip gurebayı unuttuk

Ülkemizdeki muhalefet boşluğundan AKP’lilerin kendi kendilerini eleştirmelerine bir yenisi daha eklendi. AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman’da katıldığı bir konferansta konuştu. Metiner, iktidarın kendilerini değiştirdiğini belirterek, zenginlere ayrımcılık gösterdiklerini itiraf etti.

Katıldığı konferansta konuşan Metiner’in sözleri şöyle:

“Evet iktidar çok önemli, iktidarın dışında başka şeyler de önemli. İktidar hepimizi değiştirdi, değiştiriyor. Kim ‘değişmedim’ diyorsa yanlış söylemdir. Güç insanı zehirler, para insanı zehirler fakir fukaradan mütevazılık bekliyoruz. Fakir, fukaraya mütevazılık yakışmaz ki; fakir fukaranın farklı bir seçeneği var mı? Mütevazılık kime yakışır? İktidar sahiplerine, güç sahiplerine yakışır. Zaten konumumuzdan dolayı etrafımızdan dolayı yanımıza yaklaşmıyor. Garip gurebayı unuttuk, unuttuk yani bir garip yanımıza yaklaşsa kulağınıza bir şey söylese ‘Vaktimiz yok’, belediyemize gelse ‘Toplantıda.’ Eğer bir zengin geldiyse hele bir de patronun oğluysa maşallah kapıda karşılarız bu ne ya? Bizi buraya taşıyan garip, fakir, fukara kardeşim. 15 Temmuz’da kimileri köşe bucak kaçtı, meydanlarda ne yiğit insanlar vardı. Eli öpülesi insanlar onlar. Bugün varsak, onların sayesinde varız. 15 Temmuz’da alçak FETÖ darbesi gerçekleşmiş olsaydı ne çabuk unutuyoruz? 15 Temmuz’u da unutacağız, ben bunu size söyleyeyim.”

HDP’ye dinsizlik suçlaması

Konuşmasında, haddini aşarak HDP’ye dinsizlikle de suçlayan Metiner, HDP’nin “kafir ideolojiyi” Kürtlere yaymaya çalıştığını iddia etti. Metiner, “Hiç kimse kusura bakmasın, PKK, HDP “kafir” ideolojiyi Kürtlere yaymaya çalışan bir örgütün adıdır. Hiçbir Kürt, Müslümanın onların yanında yeri olamaz” diye konuştu.