AKP'li Markar Esayan: Sokak çağrısının tek meşru olduğu gün 15 Temmuz'du

AKP'de başta Fransa olmak üzere Avrupa'daki protesto gösterileri üzerinden halka parmak sallayıp "meşruiyet dersi" veren arasına AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan da girdi.

AKP'li Markar Esayan: Sokak çağrısının tek meşru olduğu gün 15 Temmuz'du

AKP’de başta Fransa olmak üzere Avrupa’daki protesto gösterileri üzerinden halka parmak sallayıp “meşruiyet dersi” verenler arasına AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan da girdi.

Partisinin yayın organlarından Akşam‘daki “Başkası yerine utanmak” başlıklı yazısında konuyu köşesine taşıyan Esayan, “Fransa ve Hollanda’daki olaylar bazılarının iştahını kabartmış görünüyor.” diye başladığı sözlerinde konuyu hemen sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve 15 Temmuz darbe girişiminin akşamına getirdi.

CHP lideri için “15 Temmuz’u 16’ya bağlayan geceyarısı FETÖ’cülerin gasp ettiği tankın her ne hikmetse önünde reverans yapmasıyla açılan yoldan Bakırköy Belediye Başkanı’nın güvenli evine giden Kılıçdaroğlu, bizler sokakta vatan müdafaası yaparken (Bu fakir işgal edilmiş AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda idi) ve 251 vatan evladı kâh tankların altında parçalanır, kâh kafası bombayla kopup Külliye’nin çatısına fırlarken tontiş terliklerini giyip bol köpüklü kahvesini yeni taktığı kravatına dökmeme hassasiyeti içinde olayların gidişatını tetkik etmişti.” ifadelerini kullanan Esayan, Kılıçdaroğlu’nun “Bir darbe olursa tankın üstüne ilk ben çıkarım” dediğini hatırlatıp, “Büyük konuşmayacaksın, yapmayacağın şeyi de söylemeyeceksin. İşte bir darbe olmaktaydı, tank da Kılıçdaroğlu’nun tam önüne çıkmış, ayağına gelmişti.” dedi.

“Kendisi de Cumhurbaşkanı gibi televizyona bağlanıp, halkı bu meşru durumda demokrasiyi savunmak adına sokağa çağırabilirdi.” diyen AKP’li isim, anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yapma hakkını da 15 Temmuz’la sınırlayıp, “Ama o, sokak çağrısının tek meşru olduğu o anda, güvenli evde, kahvesini höpürdetiyordu.” ifadelerini kullandı.