AKP'li Mahir Ünal'dan 'Adile Naşit' açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, ''Adile Naşit'in ninni okuduğu Türkiye bizim için tam bir kabustu'' sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

AKP'li Mahir Ünal'dan 'Adile Naşit' açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, dün söylediği ‘Adile Naşit’in ninni okuduğu Türkiye sizin için çok güzel olabilir ama bizim için tam bir kabustu’ sözleri için “Adile Naşit’e bir şey söylemem mümkün mü?” açıklamasında bulundu.

NTV canlı yayınına Kahramanmaraş’tan katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ‘ın açıklaması şu şekilde:

“Hepimiz Adile Naşit’in Hababam Sınıfı’ndaki sevecenliği ile hepimize umut verdi. Münir Özkul’u neden çok sevdik? Sanatın büyüleyici gücüyle o dönemin Türkiyesi ile acılarımızdan onların umut veren gülüşlerine sığındık. Benim kalkıp Adile Naşit ‘e bir şey söylemem mümkün mü? O günün Türkiyesini söylüyorum. Adile Naşit’i belirteç olarak kullanıyorum. Sanki o günün Türkiyesi Nilüfer’in şarkılarında Hababam Sınıfı’nın mizahından ibaretmiş gibi anlatıyorlar. O Türkiye insanların ilaç bulamadığı bir Türkiye’ydi. Bize bu Türkiye’yi Adile Naşit üzerinden anlatmayın. Barış Manço,Cem Karaca üzerinden kelime oyunu yapıp bize o günü anlatmayın. Sanki ben Adile Naşit’e bir şey söylemişim. Ben sanata sanatçıya dönük bakış açım son derece açıktır. Bu bir yanlış anlaşılma değil.”