AKP'li Fuat Uğur nefret kustu: Arsız, nankör laikler sürekli Erdoğan'a çemkiriyor...

AKP'li yazar Fuat Uğur, Erdoğan'ın Çankaya, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş gibi ilçelerde oturanları hedef aldığı sözlerinden cesaret alıp "Arsız, nankör laikler sürekli hükûmete Erdoğan'a çemkiriyor" dedi.

AKP'li Fuat Uğur nefret kustu: Arsız, nankör laikler sürekli Erdoğan'a çemkiriyor...

Türkiye’yi sermaye için “pasta” haline getirip tüm kamu kaynaklarını patronlara yediren, emekçilerin en temel haklarını gasp edip daha da yoksullaşmaya iten AKP’nin sınıf kimliği ortadayken, Erdoğan’ın “Türkiye’nin kaymağını yiyenler” söylemi üzerinden işareti alan yandaşlar muhalif seçmene saldırganlığa başladı.

AKP’li Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın salı günkü grup konuşmasında Çankaya, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş gibi yerlerde oturanları hedef aldığı sözlerden cesaret alıp “Arsız laik kesimler sürekli Hükümet’e ve Erdoğan’a çemkiriyor” dedi.

“Türkiye’nin kaymağını kim yiyor?” başlıklı yazısında Tayyip Erdoğan’ın sözkonusu ifadelerini hatırlatıp “Oh be dedim, nihayet biri GERÇEĞİ en üst düzeyde ve en üst perdeden dile getirdi.” diyen Uğur, Erdoğan’ın kışkırtıcı üslubunu daha da ileri götürerek “Evet, hem Türkiye’nin kaymağını çatır çatır yiyip hem de sürekli hükûmete ve bunu sağlayan bir siyasi lidere çemkirmek Türkiye’nin laik-arsız kesimlerine özgü bir haslet olsa gerek.” ifadelerini kullandı.

Bu ilçelerde yaşayanlar için “Nankörlüğün kitabını yazdılar.” demekten çekinmeyen Uğur, devamında da “Bonus olarak diğer halk kesimlerini bol bol aşağıladılar.” yalanını uydurdu.

Uğur sözlerini desteklemek için liberallerin önde gelen isimlerinden eski HDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı ve AKP’lilerce çok destek bulan paylaşımını şu ifadelerle aktardı:

“Oysa kendilerini Kemalist-Atatürkçü olarak da tanımlayan bu kesimlerle ilgili milletvekili sosyalist Prof. Dr. Ufuk Uras’ın ilginç bir tespiti var:

“Türkiye’nin en cahil kesiminin Kemalistler olduğunu düşünüyorum. Kendilerinden çok eminler ve kendilerini hiç geliştirmiyorlar. İşin ilginç yanı Kemalistler Mustafa Kemal’i de hiç bilmiyor.”