Hizbullah paylaşılamıyor!

Hizbullah'ın legal partisi olarak bilinen Hüda-Par'la seçim ittifakına "Olmaz demeyiz diyen HDP'den sonra AKP'den de yeşil ışık geldi.

Hizbullah paylaşılamıyor!

2019 seçimleri öncesi düzen siyasetinde yer alan partiler arasında ittifak trafikleri hızlanırken, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen şeriatçı Hüda-Par’ın kapısı da çalınmadan edilemiyor.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Hüda-Par’la ittifak konusu için “Kapı tabii açıktır ama kendileri nasıl bir karar alır ona saygı duyarız.” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya‘ya konuşan Ensarioğlu,  “AK Parti çok sık anket yapıyor. HDP’de baraj problemi var mı?” sorusuna “HDP’de baraj problemi yok, çünkü barajı aşamıyorlar. Yüzde 6.5-7 görünüyor ama yüzde 8-8.5’a kadar çıkan araştırmalar da var. Ama onlar da merak etmesin. İttifakın önünü açtık, birine tutunabilir.” diye yanıt verdi.

Ensarioğlu, partisinin Hüda-Par ile bir ittifak yapıp yapamayacağı ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bu ittifaka dair resmi bir kararları yok ama tabii muhafazakar bir parti olarak kendimize yakın gördüğümüz yönleri var. Kapı tabii açıktır ama kendileri nasıl bir karar alır ona saygı duyarız.”

Önceki gün de HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, RS FM‘de konuk olduğu programda, Hüda-Par ile ittifak konusunda “Bu konuyu sadece parti kurullarımızda değil, birlikte hareket ettiğimiz tüm toplumsal kesimlerle tartışmamız gerekiyor. ‘Şununla asla olmaz’ diyebilecek bir durumda değiliz.” ifadelerini kullanmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/28/hdpden-huda-parla-ittifak-aciklamasi-olmaz-demeyiz/