AKP'li Elvan: ABD'nin ekonomik anlayışı, tüm dünyayı tedirgin ediyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, "ABD'nin özellikle Trump yönetimiyle birlikte ortaya koymuş olduğu yeni ekonomik anlayışı sadece Türkiye'yi değil, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı tedirgin etmiş durumda." ifadelerini kullandı.

AKP'li Elvan: ABD'nin ekonomik anlayışı, tüm dünyayı tedirgin ediyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, “ABD’nin özellikle Trump yönetimiyle birlikte ortaya koymuş olduğu yeni ekonomik anlayışı sadece Türkiye’yi değil, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı tedirgin etmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Elvan, AKP Bursa İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Bursa çok önemli bir kentimiz. Tarım, sanayi ve hizmetler sektöründe eşiği aşmış, kabuğunu kırmış ve bir anlamda tarımın, sanayinin ve hizmetler sektörünün birbirine entegre olduğu ender illerimizden birisidir. İhracatta öncü olan illerimizden birisidir Bursa. Altyapı, eğitim, sağlık, kültür, sanayi, ihracat hangi yönüyle bakarsanız bakın Türkiye son 16 yılda kabuğunu kırdı ve tüm dünyaya açılan, dünyaya entegre olmuş, dünyayla her alanda ticari ilişkilerini yürüten bir ülke konumuna gelmiştir.” diye konuştu.

ABD’nin yeni ekonomik anlayışının tüm dünyayı tehdit ettiğini ifade eden Elvan şöyle konuştu:

“ABD’nin özellikle Trump yönetimiyle birlikte ortaya koymuş olduğu yeni ekonomik anlayışı sadece Türkiye’yi değil, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı tedirgin etmiş durumda. Dolayısıyla mevcut korumacılık eğilimlerinin daha da artması ve bu korumacılık eğilimlerinin bir anlamda ticaret savaşına doğru yönelmesi elbette ülkeleri ve bizi de zaman zaman tedirgin etmiyor değil. Ama orta ve uzun vadede ben hiçbir şekilde korumacılık eğilimleri içinde olan ülkelerin başarılı olacağına inanmıyorum. Dolayısıyla biz, mevcut tamamıyla serbest piyasa ekonomisine dayanan, tüm dünyaya açık liberal ekonomik politikalarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.”