AKP'li Bülent Turan: Allah Kılıçdaroğlu'nu başımızdan eksik etmesin

AKP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarında partisini 'başarılı' ilan eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ilginç ifadeler kullandı.

AKP'li Bülent Turan: Allah Kılıçdaroğlu'nu başımızdan eksik etmesin

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim sonrası CHP yönetiminin durumu için “Allah başımızdan Kılıçdaroğlu’nu eksik etmesin. Onun gibi siyasi öngörülü liderler hep muhalefette olsun ki bizler daha rahat iktidarda olalım. Daha rahat yolumuza devam edelim” dedi.

“Seçim kampanyasında demiştik ki ‘Muharrem İnce azıcık da oy arttırırsa vazgeçmez liderlikten.’ demiştik ve yine demiştik ki Kılıçdaroğlu’na ‘Kendisi vazgeçmez.’ demiştik. ‘İzleyin tiyatroyu.’ demiştik. İlk sahneyi bugün izledik ama daha tiyatro yeni başlıyor” ifadelerini kullanan Turan, “Ne Muharrem vazgeçer ne Kılıçdaroğlu vazgeçer. Erdem herkeste bulunmaz. Başarısız olanın istifası da bir erdemdir. Kılıçdaroğlu’ndan biz istifa etmesini asla beklemiyoruz. O çünkü erdemli insanların tavrıdır. O yüzden istifa etmeyen Kılıçdaroğlu’nu, yazın bir tarafa zaman içerisinde partisi, muhalefeti zorla istifa ettirecek. O da bizim siyasi tarihimize operasyonla gelen, her seçimde başarılı olmasına rağmen tebrik etmesi gereken muhalefet ekibini, liderini tebrik etmesi yerine aşağılayan ama yenildikçe yenilen, yenildikçe yenilen olmasına rağmen, hiçbir zaman utanmayan, istifaya da zorlanan bir adam olarak hatırlanacak. Keşke bu olmasaydı” diye konuştu.