AKP'li Bostancı'dan dolar 'analiz'i: Çılgın bir partide kendinden geçme halinde

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, TL'nin dolar karşısındaki büyük değer kaybını 'çılgın parti' diye niteledi, " O gün kaybedenlerden olmamak için her "çılgınlık" gibi bu çılgınlığa da dışarıdan bakmak yerinde olur" ifadelerini kullandı.

AKP'li Bostancı'dan dolar 'analiz'i: Çılgın bir partide kendinden geçme halinde

Türk Lirası dolar karşısında tarihinin en büyük kayıplarını yaşarken, AKP yönetiminin gelişmelere ilişkin tuhaf ve altı boş sözlerle değerlendirmeleri tepki çekiyor. Bunların bugünkü son örneği de AKP Grup Başkanı Naci Bostancı oldu.

Bostancı, bugün dolar/TL kurunun 6.23’ü bulan yükselişi sonrası “Dolar şimdi çılgın bir partide kendinden geçme hali içinde” ifadesini kullandı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bostancı, Türk Lirası’nın kısa vadede de uzun vadede de değer kaybedişini bir kenara bırakıp “Türkiye’nin ‘anlık, ve kimin kazanıp kimin kaybedeceğinin asla kestirilemeyeceği’ paritelerine bakarak davranmak yerine uzun dönemli paritelere bakarak TL’nin kazandırma gücünü görmek doğru ekonomik tutumlar için önemlidir.” yorumu yaptı.

“BU ÇILGIN PARTİ BİTECEK”

Dolar için “Şimdi çılgın bir partide kendinden geçme hali içinde.” diyen Bostancı, tuhaf ‘analiz’ini “Derinlik sarhoşluğu gibi sürekli başkalarının katılımıyla akıldan ipini koparmış bir şekilde gidiyor. Ancak bu çılgın parti muhakkak bitecek yine ekonomi kendi gerçekliğine dönecek. O gün kaybedenlerden olmamak için her “çılgınlık” gibi bu çılgınlığa da dışarıdan bakmak yerinde olur. Türkiye’nin geçmiş tecrübeleri, üretim kapasitesi, imkanları, potansiyeli ve aklı üzerine analitik muhakeme sahibi olanlar şüphesiz bu dönemsel ‘halisünasyonlara’ kapılmayacaklardır.” sözleriyle sonlandırdı.