AKP'li belediye yolsuzlukları gündeme getiren kanalı mühürledi

Belediye’deki imar ve ihale yolsuzluklarını gündeme getiren Kanal 52’nin bulunduğu bina mühürlendi.

AKP'li belediye yolsuzlukları gündeme getiren kanalı mühürledi

Ordu’da 25 yıldır yerel olarak ve uydu üzerinden yayın yapan TV52 televizyonunun binası, iddiaya göre, ‘imar ve yangın talimatı’ eksiklikleri nedeniyle AKP’li Altınordu Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. TV52’nin yayını kesilirken, televizyon çalışanları duruma tepki gösterdi.

TV52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay, televizyonda canlı yayındayken, Altınordu Belediyesi Zabıta ekipleri binaya girdi. Zabıtalar, televizyon kanalının bulunduğu binadaki son iki katta imar ve yangın talimatı eksiklikleri olduğunu, bununla ilgili tebligatın da belediye tarafından daha önceden iletildiğini belirtti. Televizyon kanalı sahibi İsa Akçay ise olayın tamamen farklı boyutlarda olduğunu ve eksikliklerin giderilmesine imkân tanınmadığını savunurken, mühürlemenin altında yatan asıl sebebin AKP’li Ordu Belediye Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz hakkında yapılan haberler olduğunu söyledi.

“AMAÇ SUSTURMAK”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP iktidarında gazetecileri baskıyla, hapisle susturmanın olağan hale geldiğini belirterek şunları söyledi: “Kanal 52, yirmi beş yıldır Ordu’da yayın yapıyor. 30 kişiye istihdam sağlıyor. Ancak halkın haber alma hakkı doğrultusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde imar ve ihalelerle ilgili yapılan bir takım yolsuzlukları gündeme getirince birilerini rahatsız ediyor. Kanal 52’nin uzun süredir bulunduğu binaya birbiri ardına denetimler başlıyor. Belirlenen eksikler giderilmesine rağmen son olarak binanın çatısı bahane edilerek televizyonun bulunduğu katlar mühürleniyor. Kanal sahibi çatıdaki eksikleri gidermek istemesine rağmen vinç kurmaya dahi izin verilmiyor. Bunun adı belediyenin görevini yapması değil düpedüz sansürdür. AKP dönemine muhalif medya için olağan hale gelen baskı kurma, sindirme ve hatta hapse atmanın bir örneği de Ordu’da yaşanmıştır. Amaç denetim yapmak değil Kanal 52’yi susturmaktır. Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemektir. 30 kişinin ekmeğiyle oynayarak Ordu’nun önde gelen televizyonu Kanal 52’nin bulunduğu katların mühürlenmesini kınıyor, Belediye Başkanı’nın bu baskıcı kararı derhal gözden geçirmesini bekliyorum.”