AKP'li belediye başkanından provokatif sözler: Suriyelilere 3 gün süre verdik

AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın, kentte Suriyelilerle yaşanılan gerginliğe ilişin "Suriyelilere 3 gün süre verdik" dediği iddia edildi.

AKP'li belediye başkanından provokatif sözler: Suriyelilere 3 gün süre verdik

Elazığ’da Çarşamba akşamı yaşanan gerginliğin ardından Suriyelilere yönelik saldırılar dün gece de devam etti. Olayların yeniden tırmanış belirtisi göstermesi üzerine akşam saatlerinde AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz saldırıların yaşandığı Sanayi Mahallesi’nde yeniden toplanan gruba seslenirken provokatif bir ifade kullandı.

Evrensel’in haberine göre, Suriyelilere dükkanlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyen Yanılmaz, “Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Önceki gün Elazığ Sanayi Mahallesi’nde bir grupla Suriyeliler arasında gerilim yaşanmıştı. Gerilim tırmanarak Suriyelilere dönük toplu saldırıya dönüşmüştü. Dün ve önceki gece yaşanan saldırılarda Suriyelilere ait iş yerleri taşlanmıştı. Belediye başkanı Yanılmaz’ın sözleriyle kentteki Suriyelilerin potansiyel hedef haline gelmesinden endişe eidliyor.