AKP'li başkanın işçileri işten atılmakla tehdit edildiği Ceylanpınar'da seçim sonuçları ne oldu?

AKP'li belediye başkanının partilerine oy vermezse işten atmakla tehdit ettiği Urfa'ya bağlı Ceylanpınar ilçesindeki seçim sonuçları merak konusu oldu...

AKP'li başkanın işçileri işten atılmakla tehdit edildiği Ceylanpınar'da seçim sonuçları ne oldu?

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Ceylanpınar Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Menderes Atilla, partilerine oy vermedikleri takdirde kadrolu işçilerini işten atmakla tehdit etmişti. Atila partisinin bir seçim toplantısında yaptığı konuşmasında, kadrolu işçilerini tehdit ederek. “Eğer oy vermezlerse onları kadrodan çıkarıp, eskisi gibi işsiz yapmak benim namus borcumdur” ifadelerini kullanmıştı.

Atila’nın açıktan tehdit savurduğu ilçede seçim sonuçları da resmi olmayan rakamlara göre partisinin lehine oldu. İlçede AKP ve MHP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan yüzde 51.7 oy alırken, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş yüzde 38.2 oyla Erdoğan’ı takip etti. İlçede CHP’nin adayı Muharrem İnce ise yüzde 7.9’da kalarak üçüncü sırada yer aldı.

Ceylanpınar’ın milletvekili seçimlerinde ise AKP ile HDP arasında başa baş denebilecek bir sonuç alındı. Sonuçlara göre AKP yüzde 40.4 oy alırken, HDP ise 40.2 oy aldı. AKP’nin ittifak kurarak girdiği ortağı MHP’nin oyu ise yüzde 7.3 oldu. İlçede CHP’ye ise yüzde 5.4 oy çıktı.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/04/video-akp-yine-tehdide-basladi-oy-vermezlerse-issiz-birakmak-boynumun-borcu/