AKP'li Aydın Ünal'dan itiraf: Kendi tabanımız dahi bizim haberlerimize inanmıyor

AKP'li Aydın Ünal, kendi tabanlarının dahi haberleri iktidar medyasından takip etmemeye başladığını belirtti.

AKP'li Aydın Ünal'dan itiraf: Kendi tabanımız dahi bizim haberlerimize inanmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve Anadolu Ajansı’nın (AA) eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, geçtiğimiz günlerde Yeni Şafak’taki yazısında medyanın geçirdiği krizi kaleme alırken, yaygın medyadaki haber içeriklerinin yüzde 95’inin AA’ya ait olduğunu belirtmişti.

Erdoğan’ın metin yazarlığını da yapmış olan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal ise durumun kendileri açısından da zarar verici hale geldiğini belirterek “AK Parti tabanı dahi haberleri muhalif kaynaklardan öğrenmeye çabalıyor.” dedi.

25 ve 26. dönemde AKP’den milletvekili de olan Ünal’ın “Yerel seçim ve riskler” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Seçime giderken açılan gereksiz tartışmalar da AK Parti’nin oy oranlarını tehdit edecek risklere dönüşüyor. Delilerin kuyuya attıkları taşlar AK Parti’ye oy verenleri incitebiliyor. AK Parti, kendi içinden üretilen gereksiz gündemin ya da muhaliflerin ürettiği gündemin peşine takılmak zorunda kalıyor. AK Parti’nin, güncel tartışma meselelerini kendisinin ürettiği, ya da ortaya çıkan güncel tartışmaları herkesi rahatlatacak derecede noktaladığı, o eski özgüvenli, sarih, net söylem ve gündem belirleme gücüne yeniden dönmesi gerekiyor.

Medya ve sosyal medyadaki yeni düzenin AK Parti’ye faydadan çok risk getirdiğini de artık görmemiz lazım. AK Parti tabanı dahi haberleri muhalif kaynaklardan öğrenmeye çabalıyor. Neredeyse her ilçede zuhur eden bir ya da birkaç sosyal medya trolü, kanaat oluşturmada, karalamada, tasfiyede, şantajda etkili ve dokunulmaz olabiliyor. Bu da yanlış tercihlere kapı aralıyor.”