AKP'li Ahmet Aydın: Danıştay savcısının türban mütalaası İslami değil

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Danıştay savcısının TSK'da türban serbestisini laikliğe aykırı bulan mütalaasıyla ilgili konuşurken, konuyla ilgili geçen yıl verilen kararda karşı oy kullanan Danıştay üyesini "islami" davranmamakla eleştirdi.

AKP'li Ahmet Aydın: Danıştay savcısının türban mütalaası İslami değil

Danıştay savcısı, TSK’da kadın personele türban serbestliğine ilişkin açılan davadaki mütalaasında “laiklik” vurgusu yaparak düzenlemenin hukuk dışı olduğunu açıklamıştı.

Dün ise haber sitelerinin son dakika olarak geçtiği bir gelişmeyle Danıştay’ın ilgili davayı 1’e karşı 4 oyla reddettiği belirtilmişti. Ancak Odatv‘nin aktardığına göre sözkonusu karar savcının hazırladığı mütalaadan yaklaşık 1 sene önce verildi. Yani Danıştay henüz davayla ilgili kararını vermedi.

Tablo ile ilgili ayrıntılar böyleyken, AKP’nin yayın organlarından Star‘da TBMM eski Başkanvekili ve AKP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın’ın konuyla ilgili “değerlendirme”sine yer verildi.

Habere göre “Maalesef Türkiye’de zaman zaman bu tür akla ziyan açıklamalar ve bu açıklamanın sahibi bir takım zihniyetleri görebiliyoruz. Adeta pusuya gizlenmiş halde bekliyorlar” diyen AKP’li Aydın, geçen yıl verilmiş olan kararda karşı oy kullanan üyeye tepki gösterip “Halen Türkiye’yi bu tür kısır çekişmelerin içine çekmek yanlıştır. Hukuki de değildir, insani de değildir, vicdani de değildir, İslami de değildir. Böyle bir şey mümkün değil. Dolayısıyla bu tür zihniyetleri bir kez daha kınıyorum. Başörtüsü üzerinden farklı yorumlar yapmaları, akıl dışı görüyorum” diye konuştu.

Aydın’ın laiklik ilkesi gereği itiraz edilen bir düzenlemeye “islami olup olmamak” üzerinden yaptığı savunma, bu ilkenin AKP ile birlikte kağıt üzerinde kaldığını yeniden gösterdi.