AKP'li adayın ekonomik kriz 'yorum'u: Oruç tutan bir topluluğuz, açlıkla terbiye edemezler

AKP Kayseri milletvekili adayı Ali Ekşi, ekonomik krizin vatandaşa etkisine yaptığı yorumla adeta adaylığa boşuna seçilmediğini gösterdi.

AKP'li adayın ekonomik kriz 'yorum'u: Oruç tutan bir topluluğuz, açlıkla terbiye edemezler

AKP Kayseri milletvekili adayı Ali Ekşi, gelmekte olan ekonomik krizin vatandaşın yaşamına olası etkisini küçümserken, “Oruç tutan bir topluluk açlıkla terbiye edilemez” dedi.

İşadamı olduğu öğrenilen Ekşi, BBC Türkçe’den Onur Erem‘e yaptığı açıklamada ekonominin sandığa etkisine ilişkin, “Bizim milletimiz yeri geldiğinde kendi menfaatlerini ülke menfaatleri adına çok rahat feda edebilir. Bunun içinde mal, mülk, can ve kan da olmak üzere.” dedi.

Erem sözlerinin devamında da “İbadeti oruç olan bir topluluğu, aç kalarak kendi Rabbine daha fazla yaklaştığını düşünen insanları sen açlıkla terbiye edebilir misin? Bu ekonomiyle ilgili son manipülasyonlar da aynı noktada. Dövizde bir manipülasyon planlandı, dolar hızla 4.5 seviyesine çekildi. Manipülasyonun siyasi olarak sonuç vereceğini düşünselerdi bu operasyonu yapanlar, buna devam edecekti. Ama doların her artışında vatandaşın tam tersine Tayyip Erdoğan’a desteği arttı. O yüzden onlar da seçim sonuna kadar dolar üzerinden operasyon yapmama kararı aldılar.” ifadelerini kullandı.