AKP'den Tillerson'un görevden alınmasına ilişkin ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un görevden alınmasına ilişkin, "Ümit ederim daha sağlıklı bir ilişki gerçekleştirilir." dedi.

AKP'den Tillerson'un görevden alınmasına ilişkin ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan’a hareketi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda soruları yanıtladı.

Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba’nın özelleştirme kararı verilen bazı şeker fabrikalarını bakanlık olarak alabileceklerini söylemesine ilişkin, “Yanlış anlaşılma olmuş” derken, ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la ilgili yaptığı açıklamada da “Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

CHP’DEKİ ‘BOYKOT’ ÇAĞRILARI

Seçim güvenliği vatandaşların iradesinin sandığa yansıması için olmazsa olmaz bir düzenlemedir. İradenin özgürce gerçekleşmesi, sandığa yansıması için hükümet olarak görevimizi hakkıyla yapmak zorundayız. Bu bakımdan CHP’nin boykot, grev bu tip söylemleri zaman zaman oluyor. Herhalde gençlikten kalma alışkanlıklarını siyasette de tekrar ediyorlar. Ana muhalefet partisi iktidar alternatifi ise boş işleri bırakıp faydalı söylemlere geçmesinde fayda var.

TILLERSON’UN GÖREVDEN ALINMASI

ABD Başkanı’nın kararını değerlendirmemiz gereksiz. Türkiye ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Kim gelirse gelsin Türkiye’nin duruşu nettir.

Son zamanlarda ABD ile bazı sıkıntılar yaşamamız sır değil. Terör örgütleri adeta ABD’nin koruması altında.

Ümit ederim daha sağlıklı bir ilişki gerçekleştirilir.

FAKIBABA’NIN ‘ŞEKER FABRİKALARINI BİZ ALABİLİRİZ’ AÇIKLAMASI

Kendisiyle konuştum, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Bizim bir yandan sektörü özelleştirirken başka bir kurum marifetiyle talip olmamız söz konusu değil.