AKP'den sosyal medya ağlarına Afrin uyarısı

Afrin'e yönelik operasyonla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlar için Facebook, Youtube ve Twitter'a uyarı gitti.

AKP'den sosyal medya ağlarına Afrin uyarısı

Suriye’nin Afrin kentine AKP destekli ÖSO güçleriyle birlikte düzenlenen operasyona ilişkin sosyal medyadaki paylaşımlar nedeniyle ülke genelinde çok sayıda kişi gözaltına alınırken, konuyla ilgili olarak Twitter, Facebook ve YouTube yetkilileri de uyarıldı.

Habertürk gazetesinin haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), harekatla ilgili “spekületif” olduğunu öne sürdüğü paylaşımlar yapan hesapları ve kullanıcılarını başsavcılığa bildiriyor. Başbakanlık kararıyla Twitter, Facebook ve YouTube’daki içerikler engelleniyor, erişime kapatılıyor, yayılması önleniyor. Başsavcılık, belirlenen hesaplarla ilgili hukuki işlem yapıyor. Hesaplar engellendikten sonra yasa gereği 24 saat içinde mahkemeden karar çıkarılıyor.

Habere göre Facebook, Twitter ve YouTube da bu konuda Türkiye tarafından uyarıldı. Bu kurumlardan bir yetkili, “Zararlı, sakıncalı, yalan, manipülatif içerikler hemen kaldırılmazsa geniş kitlelere yayılmasının önüne geçmekte geç kalınabiliyor. Bu nedenle çok hızlı ve proaktif davranıyoruz” değerlendirmesini yaptı.