AKP'den şirketlere seçim uyarısı: Zorunlu olmadıkça elektriği kesmeyin

Enerji Bakanlığı, 24 Haziran seçimleri öncesinde ve seçim günü için elektrik dağıtım şirketlerine bazı "ödevler" verdi.

AKP'den şirketlere seçim uyarısı: Zorunlu olmadıkça elektriği kesmeyin

Enerji Bakanlığı, cuma günü Ankara’da, cumartesi günü İstanbul’da elektrik dağıtım şirketlerinin patron ve yöneticileriyle bir araya geldi, kesintiler için ‘uyarı’larda bulundu.

Habertürk‘ün haberine göre, İstanbul’da gerçekleştirilen ve  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez başkanlık ettiği toplantıya Düzenleme Kurumu (EPDK) Mustafa Yılmaz da katıldı. Enerji Bakanlığı, seçim döneminde elektrik kesinti ve arızalarına karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

Elektrik kesintileri konusuna dikkat edilmesi ve zorunlu olmadıkça elektriklerin kesilmemesi uyarısı yapan Bakanlık, planlı kesintilerde, abonelerin önceden mutlaka bilgilendirilmesi ve abonelere, SMS ile kesinti günü ve saati ile kesinti süresi hakkında bilgi verilmesini istedi.

Sektör temsilcileri de, seçim günü tüm ekibin mesai yaptığını belirterek, “24 Haziran öncesinde ve seçim günü elektrikte arıza, kesinti ya da benzer sorunlara karşı ekip sayısı artırılıyor” dedi.

Hatırlanacağı üzere, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart’ta Türkiye’nin pek çok bölgesinde elektrik kesintileri yaşanmış, dönemin Enerji Bakanı da “Trafoya kedi girdi” açıklamasında bulunmuştu.