AKP'den şeker fabrikalarının peşkeşinde 'yeni model'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde 'sosyal özelleştirme' yolu izleyeceklerini söyledi.

AKP'den şeker fabrikalarının peşkeşinde 'yeni model'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her biri Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararının tepki çekmesi üzerine yağma literatürüne yeni bir kavram ekleyerek ‘sosyal özelleştirme’ yaklaşımı izleyeceklerini açıkladı.

“Özelleştirmeye çıktığımız fabrikalar dışında şeker fabrikalarının yüzde 20 düzeyinde bir pazar payı yine kalacak.” diyen Bakan Ağbal, “Bu fabrikaların özelleştirilmesinde, diğerlerinden farklı olarak adeta bir ‘sosyal özelleştirme’ yaklaşımıyla sözleşmelere hem çalışanlarımızın, hem üreticilerin hakkını güvence altına alan hükümler koyduk.” diye konuştu.

Ağbal, bizzat kendisinin farklı illerdeki bu fabrikaları ziyaret ettiğini söylerken, Maliye Bakanı olduğu andan itibaren şeker fabrikalarıyla ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şekerde özelleştirme hazırlığının yeni olmadığını da ortaya koydu.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/yerlilik-buraya-kadarmis-akpden-patronlara-seker-gibi-ozellestirme/

http://gazetemanifesto.com/2017/08/09/akp-ve-erdoganin-emperyalizm-usakligi-seruveni-5-ozellestirmeler-tupras-telekom-tekel-petrol-ofisi/

http://gazetemanifesto.com/2017/07/19/tetikciden-al-haberi-yeni-kabineyle-daha-cok-ozellestirme-daha-cok-serbest-piyasa/