AKP'den öğretmen atamalarına 'çözüm': Yüksek lisans zorunluluğu geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen adaylarına yüksek lisans zorunluluğu getireceklerini duyurdu.

AKP'den öğretmen atamalarına 'çözüm': Yüksek lisans zorunluluğu geliyor

16 yıllık eğitim politikaları sonucunda yüzbinlerce öğretmenin atama beklediği bir tablo yaratan AKP şimdi de ‘çözüm’ olarak öğretmen olmayı zorlaştıracak bir düzenlemeye gidiyor.

Konuyla ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın haberine göre, “Öğretmenin geldiği kaynağı düzenlemeliyiz.” diyen Selçuk, “Eğitim fakültelerini tercih eden öğrencilerin daha yüksek puanlarla girmesi için birtakım düzenlemeler yapmalıyız. Çıtayı yükseltip, az sayıda öğrenci mezun etmeliyiz. Şu anda 40 binin üzerinde öğrenci mezun oluyor. Daha az sayıda öğrenciyle eğitimde istihdamı iyileştirmek mümkün. Eğitimin niteliğinin arttığı durumlarda öğretmen adaylarının gelir seviyesinin artması gibi başka olasılıklar olacak. Orta vadede yüksek lisans yapmayanın öğretmen olmaması gerekir.” ifadelerini kullandı.

70 bine yakın öğretmen olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “Öncelikle bütün öğretmenlerimiz asgari tezsiz yüksek lisans düzeyinde eğitim almalı. Anlaştığımız sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kuruluşlarıyla bir eğitim paketi hazırlıyoruz.” diye konuştu.