AKP'den İran yorumu: Orada Erdoğan olmadığı için susturamıyorlar

Elitaş, İran'daki protestoları, Gezi Direnişine benzeterek(!), "Başka yerlerde Erdoğan olmadığı için durduramıyorlar. Susturamıyorlar!" yorumunda bulundu.

AKP'den İran yorumu: Orada Erdoğan olmadığı için susturamıyorlar

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, İran’daki protestoları, Gezi Direnişine benzeterek(!), “Başka yerlerde Erdoğan olmadığı için durduramıyorlar. Susturamıyorlar!” yorumunda bulundu. Elitaş’ın Gezi Direnişi için “Devletin en büyük yerinde olanlar bile bunları dinlemek lazım bunları anlamak lazım zafiyetinde bulunmuşlardır” sözleri dikkat çekti. O dönem başbakan olan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da eylemciler adına bir heyetle görüşmüştü.

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, İran’daki protestoların Gezi Direnişiyle aynı olduğunu öne sürdü. Gezi Direnişi için “3 tane ağaç için 80 ilde tencere tava çaldılar” diyen Elitaş, “Bu bir kalkışma ama başka yerlerde Recep Tayyip Erdoğan olmadığı için durduramıyorlar. Susturamıyorlar” yorumunda bulundu.

Elitaş’ın, İran’daki protestocuların ‘yaygın yolsuzluk, yoksullaşmanın hızla artması ve siyasi baskı’ iddialarıyla yaptıkları eylemlere yönelik de “29 kişi dün itibarı ile olaylarda hayatını kaybetmiş, 400 yaralı var. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar, bir yumurta konusunda hak ararken 400 insanın yaralanmasına, 29 insanın hayatını kaybetmesine sebebiyet verdiler” demesi de dikkat çekti.